16 / 04 / 2024

Ümraniye’de konut fiyatları yüzde 100 arttı!

Ümraniye’de konut fiyatları yüzde 100 arttı!

İstanbul Finans Merkezi, yeni açılacak metro hatları ve ofis projeleriyle iş dünyasını çeken Ümraniye’de konut fiyatları yüzde 100 arttı.




EVA Gayrimenkul'ün araştırmasına göre Ümraniye’de konut fiyatları 2014 – 2015 arasında yüzde 34 artış gösterirken, 2012 yılından bu yana ilçede konut fiyatları artışı yüzde 100’e ulaştı. EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, metro projesinin tamamlanmasıyla bölgedeki ikinci dalga artışının yüzde 15 – 25 aralığında olacağını belirtti.  Ümraniye ilçesinin ana arterlere yakınlığı ve kolay ulaşım imkanı nedeniyle Anadolu yakasının öne çıkan ilçelerinden biri olduğuna değinen Yazıcı, her bütçeye uygun konut projelerini barındıran, çeşitlilik açısından zengin bir ilçe olan Ümraniye’de maksimum ve minimum birim metrekare değerleri arasında oldukça büyük fark bulunduğunu ifade etti.

İKİNCİ YÜKSELİŞ DALGASI

Ümraniye’de birim metrekare satış değeri 2 bin 300 lira olan bir konut edinmenin mümkün olduğunu söyleyen Yazıcı, ancak birim metrekare değeri 23 bin 700 liraya çıkan marka ve konsept konut projelerinin de mevcut olduğunu kaydetti. Yazıcı, söz konusu değerlerin daha çok şerefiye kriterleri yüksek firmaların projelerinde görüldüğünü vurguladı.

Yazıcı, metro başta olmak üzere diğer altyapı çalışmaları da tamamlandığında Ümraniye'de gerçekleşecek ikinci yükseliş dalgasının yüzde 15 – 25 aralığında olacağını tahmin ettiğini bildirdi. Ancak altyapı projeleri tamamlanıp işlerlik kazandığında fiyat artışlarının artık doğrusallık kazanacağını söyleyen Yazıcı, buna göre yıldan yıla enflasyon oranında artış görüleceği kanaatini taşıdığını belirtti.

Ofis, otel ve AVM yatırımları artıyor

Ümraniye'de 2000'li yıllarını başından bu yana ofis yatırımları hızla artıyor. Geçmiş yıllarda uygun arsa stoğu ve ekonomik fiyatlar nedeniyle birçok şirketin dikkatini çeken ilçede çalışma alanları hızla artıyor. Marmaray, 3 Katlı Boğaz Geçiş Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, Üsküdar – Çekmeköy metrosu ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi üst ölçekli altyapı ve gayrimenkul projeleri, Ümraniye'de ofis sektörüne de büyük katkı sağladı.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Seda Güler, prestijli projelerin yer aldığı ve tamamen üst gelir grubuna hitap eden A+ ofislerin bulunduğu Ümraniye’de yer alan projelerde kira değerlerinin metrekare bazında ortalama 14 dolar ila 25 dolar arasında değiştiğini bildirdi.

Üsküdar – Çekmeköy Metro hattının hizmete girmesiyle Ümraniye gayrimenkul piyasasının daha da canlanacağına dikkat çeken Güler, “Çok sayıda holding ve finans kuruluşu genel merkezini Ümraniye'ye taşıdı. İstanbul Finans Merkezi projesinin de etkisiyle yeni otel yatırımlarının hız kazandığı Ümraniye'de Anadolu Yakası'na hitap eden büyük alışveriş merkezleri ulaşımın kolaylaşması çekim merkezi haline gelecektir” değerlendirmesini yaptı.



Sözcü


Geri Dön