18 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 4 ayda 2 bin iş yeri açıldı!

Diyarbakır'da 4 ayda 2 bin iş yeri açıldı!

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çözüm sürecinin başlamasıyla Diyarbakır'da yoğun bir iş yeri açılması için başvuruların yapıldığını ve son 4 ayda 2 bin işyerinin açıldığını söyledi...



Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çözüm sürecinin başlamasıyla Diyarbakır'da yoğun bir iş yeri açılması için başvuruların yapıldığını ve son 4 ayda 2 bin işyerinin açıldığını söyledi. Ebedinoğlu, bir dönem toplumsal olayların yaşandığı esnada sürekli kepenk kapatma zorunda kalan Diyarbakır esnafının, çözüm sürecinin oluşmasıyla birlikte son dönemlerde hareketli günler yaşadığını belirtti. Bölgede 30 yıldan sonra esnafın ilk kez bu kadar hareketli olduğunu gözlemlediklerini belirten Ebedinoğlu, DESOB'a son 4 ayda 2 bin işyerinin kurulması için başvuruda bulunulduğunu ifade etti.


ESNAF HUZURLU


Çözüm sürecinin esnafa büyük bir rahatlama yaşattığını aktaran Ebedinoğlu, kepenk kapatma olaylarının yaşanmamasıyla birlikte esnafın huzurlu olduğunu, yatırımların artarak devam ettiğini ve beraberinde istihdamın sağlandığını açıkladı. Ebedinoğlu, 'Çözüm süreciyle birlikte bir çok alanda olduğu gibi, ekonomik alanda çok ciddi bir hareketlilik görüyoruz. Diyarbakır'da yapımı şu an devam eden gıda sanayisine yoğun bir ilgi yaşanıyor. Bunun bitmesiyle birliğimizin temsil ettiği küçük imalathaneler aktif bir şekilde faaliyet yürütecekler. Çözüm sürecinin heba edilmemesi adına herkes fedakarlık yapmalı. Bazı konuların yasal zemine oturtulması lazım. Son 4 ay içerisinde son yılların en büyük işyeri açılmasına Diyarbakır tanık oluyor. Esnaf kayıtlarımızda büyük bir artış var. Özellikle geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 bir artışın yaşandığını görmekteyiz' dedi.


YENİ YATIRIMLAR İSTİHDAMI ARTIRACAK


DESOB Başkanı Ebedinoğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni alanların açılmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığını söyledi. Ebedinoğlu, 'Şu an 100'ün üzerinde yatırımcı iş yapmak için sırada bekliyor. Bu durum bizim esnaf işletmecileri için de geçerli. Küçük sanayi sitelerin yerleri şuan yeterli gelmiyor' şeklinde konuştu.


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön