19 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d



Diyarbakır'ın en büyük inşaat firmalarından aynı zamanda Türkiye'nin 30 bin metrekare ile üçüncü büyük özel hastanesi Damla Hastanesi'nin sahibi Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, Diyarbakır'da lüks daire fiyatlarının 850 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Son 1 yılda arsa fiyatlarının 10 kat artış gösterdiği Diyarbakır'da çevre illerden alınan göçlerle aile kültürünün şekil değiştirmesinin konut talebini artırdığını dile getiren Yiğit, "Diyarbakır'da hem ergenlik çağını tamamlayan gençler hem de evlenenler eskisi gibi ailesiyle oturmak yerine kendi evlerine çıkmayı tercih ediyor. Bu durum her yıl konut ihtiyacını 7 bin 500'e kadar çıkardı" dedi.

AİLE SİTESİ DEVRİ

Şehirde çocuklarından ya da akrabalarından ayrılmak istemeyen ailelerin ise kendi 'aile sitesi'ni oluşturmaya başladığını vurgulayan Yiğit, gelir durumu iyi olanların mevcut arazilerinde çekirdek aile ve yakın akrabalarının ikamet etmesi için inşa ettikleri 10-12 konuttan oluşan küçük sitecikler yaptıklarını söyledi. "Bugün Diyarbakır'ın yeni gelişen yerleşim bölgelerine gittiğinizde küçük ama çok lüks sitelerin yayıldığını görürsünüz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor. Fiyatlar da metrekareye göre değişiyor. Şu an benim oturduğum sitede daireler 850 bin lira ama 1 milyon liraları da kısa zamanda görürüz" dedi.

EV KARŞILIĞI FAYANS

Diyarbakır'da inşaat işinin önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini dile getiren Yiğit, bu işten para kazananların yanı sıra yatırım yapanların da elinde sermaye olmadan barter sistemiyle işlerini yürüttüklerini söyledi. Yiğit, "Biz sadece çimento ve tuğlaya para veriyoruz. Elinde sermaye olmayan yatırımcı fayansçıya, parkeciye, tesisatçıya ev verip karşılığında iş yaptırıyor" diye konuştu.

Pınar Çelik / SABAH


Geri Dön