27 / 04 / 2024

Diyarbakır'da asfalt çalışmaları Bağlar'da devam edecek!

Diyarbakır'da asfalt çalışmaları Bağlar'da devam edecek!

Asfalt sezonunun açıldığı 30 Nisan'dan bu yana kentin ana arterlerine 140 bin ton asfatt seren, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına Bağlar'da devam edecek.



Asfalt sezonunun açıldığı 30 Nisan'dan bu yana kentin ana arterlerine 140 bin ton asfatt seren, tüm asfaltlama ve yol yapım çalışmalarını kontrol mühendisleri denetimde yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mahabad Bulvar'ndaki servis yollarını ve kavşakları asfaltlamaya başladı. 51 derece sıcaklıkta yapılan çalışmalar en geç 20 gün içinde tamamlanacak ve 20 bin ton asfalt serilecek çalışmanın ardından asfaltlamaya, Bağlamdan devam edilecek. 


2015 yılı asfalt sezonunu 260 bin ton asfalt üretip, 190 kilometre asfalt serme hedefiyle açan, kent merkezinde iki ekiple asfalt seren, 1'ıç ekiple yama yapan, kırsalda her ilçede üçer ekiple çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapını ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan'daıı bıı yana kentin ana arterlerine 140 bin ton asfalt serdi. 


Çalışmalar Bağlar'a kaydı 

2015 yılı asfalt programı doğrultusunda Kayapınar ilçesindeki asfaltlama çalışmalarını tamamlayan ekipler, Diclekent ve Yılmaz Güney Caddesi'ııdeki altyapı çalışmalarının devanı etmesi nedeniyle çalışmalarını Bağlar'a kaydırdı. Seyrantepe TOKİ'de asfalt çalışmasını tamamlayan, Bağlar'daki asfalt programını ise Medine Bulvarı ve Öğretmenler Caddesi'nden açan ekipler, Emek, Cengizler ve Cemiloğlu Caddesi'ııdeki doğalgaz hattı döşeme çalışmaları nedeniyle çalışmalarını Mahabad Bulvarı'ndaki servis yollarına ve kavşaklara kaydırdı.

 

Servis yolları ve kavşaklar asfaltlanıyor 

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Malıabad Bıılvarı'ııda 3 gündür servis yolları ve kavşaklarda, güneşin altında 51 derecede asfaltlama çalışması yürüten iki ekip, sağlı sollu tüm servis yolları ve kavşakları asfaltlamaya başladı. Çalışına, Elazığ yolu bağlantısından Urfa yolu bağlantısına kadar Malıabad Bulvarı'ndaki servis yolları ve kavşaklara 20 bin ton sıcak beton asfalt dökülerek 15-20 gün içinde tamamlanacak. Diclekent kavşağında süren altyapı çalışmaları nedeniyle sadece bu kavşakta söz konusu çalışma daha sonra gerçekleştirilecek. 


Kalite kontrolü yapılıyor 

Ekipler, yağmur suyu drenajlarına paralel olarak asfaltlama çalışmasını yürütürken, Yol Yapını ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkaııhğı'na bağlı çalışan kontrol mühendisleri ile Asfalt Şube Müdürlüğü de, kentte ve ilçelerde yürütülen asfaltlama çalışmalarını doğru bir şekilde yapılması için işin başından ayrılmıyor, denetliyor, dökülen asfalttan sürekli numuneler alınarak Büyükşehir Belediyesi laboratuarlarında kalite kontrolü yapılıyor. 


Kırmızı toprak takviyesi yapılıyor 

Öte yandan Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri de, Malıabad Bulvarı'ndaki refüjleri ve kavşakları yeşillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, ilk etapta yol kenarına atılan hafriyatları kent merkezi dışındaki hafriyat alanlarına götürürken, boş kalan alanların yeşilleııdirilmesi için ise kırmızı toprak takviyesi yapıyor. 


Yenigün


Geri Dön