26 / 04 / 2024

Diyarbakırda duvar çatlakları nedeniyle bina boşaltıldı!

Diyarbakırda duvar çatlakları nedeniyle bina boşaltıldı!

Diyarbakır Bağlar ilçesi Girne Caddesi 821. Sokakta bulunan ve 8 haneden oluşan 4 katlı bir bina, duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye edildi  



Çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan bina çevresinde güvenlik çemberi oluşturulurken, tahliye çalışmaları sırasında polis, sivil savunma, zabıta ve itfaiye ekipleri de olay yerinde hazır bulundu.

Çevredeki evlerin de tedbir amaçlı boşaltıldığı binada, vakit kaybetmeden geçici güçlendirme çalışmalarına başlayan Bağlar Belediyesi, eşyaların tahliyesinden sonra binayı yıkmayı kararlaştırdı.

Bağlar Belediye Başkanı Yardımcısı Nimet Taş, tehlike nedeniyle binayı boşattıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Herhangi bir çökmenin çevredeki binalar için de ciddi tehdit oluşturuyor. Bu nedenle çevredeki evleri de boşalttık. Bina hiçbir mühendislik işleminden faydalanılmadan yapılmış. Tamamen o zamanki ihtiyaçlara göre düzenlenmiş. Önce tek kat çıkılmış, daha sonra iki, üç ve dördüncü katlar çıkılmış ve yığma yapılmış. Yığma ve kolonları birleştirmişler ve böyle bir sentez oluşturmuşlar. Bina kendi yükünü taşıyamıyor bu nedenle binayı yıkacağız. Sadece şuan binayı boşaltabilmek için önlem alacağız ve güvenliği sağlayacağız."

AA


Geri Dön