20 / 04 / 2024

Diyarbakır'da icradan 511 bin TL'ye satılık 3 bina ve arsa!

Diyarbakır'da icradan 511 bin TL'ye satılık 3 bina ve arsa!

Diyarbakır 3. İcra Müdürlüğü, Diyrbakır Merkez, Kaynartepe Mevkii, 2 ada, 28 parselde yer alan 3 bin 680 metrekare B+Z+7 kattan ibaret 2 blok (çiçek Apt. A ve B blokları) ve B+Z+7 kattan Alkan 21 C blok olan toplamda 3 adet bina ve arsası satışa sunuyor



Diyarbakır 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

DİYARBAKIR 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
TAşžINMAZIN AçIK ARTTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2006/183 Tal.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

Diyarbakır merkez, Kaynartepe mevkii 2 ada 28 parsel 3680,00 m2 alan olup üzerinde B+Z+7 kattan ibaret 2 blok (çiçek Apt. A ve B blokları) ve B+Z+7 kattan Alkan 21 C blok olan toplamda 3 adet bina ve arsası olan yerin 324/3680 hissesi satışa çıkartılmıştır. Taşınmaz kargir ev ve müştemilat bağ niteliğinde olup borçluya ait 324/3680 hissenin fiili olarak taşınmaz üzerinde tapuda belirtilen özellikte yapı olmadığı tespit edilmiş olup mevcutta 3 adet binanın olduğu ve mevcut binaların bağımsız bölümlerinin kime ait olduğunun tespiti mümkün olmayıp, yapılar hisseii olarak dağılmış olduğundan bağımsız bölümlerin fiili olarak paylaşımı yapılmamıştır. Bu nedenle yapılan hesaplamada, arsa üzerindeki yapıların resmi verilere göre bedelleri ve arsanın değeri dikkate alınarak çıkan toplam bedel üzerinden borçlunun 324/3680 hissesi hesap edilmiştir. Satışa konu taşınmazlar, mevcut durumu itibari ile fiili olarak taşınmaz üzerinde bulunan çiçek Apt. olarak adlandırılan A ve B blok, betonarme karkas B+Z+7 kattan ibaret, asansörsüz, kalorifersiz, bodrum katlarında depo, zemin katlan dükkan iş yeri olarak kullanılan normal katlarının da 4'er daireden oluşan meskenler olduğu, bu meskenlerin 2 oda 1 salon, 1 balkon, mutfak, banyo ve WC den oluştuğu, A ve B blok içinde toplam 58 daire olduğu, meskenlerin her birinin net kullanım alanının .100 m2 olduğu, meskenlerin yer zeminlerinin mozaik kaplamalı olduğu, duvarlarının ise plastik boyalı olduğu, pencerelerinin ise bir kısmının ahşap, bir kısmının ise PVC olduğu, kapıların ahşap doğrama elektrik ve içme suyu kullanma suyunun müstakil elduğu, Alkan 21 Sitesi olarak adlandırılan C bloğun ise betonarme karkas B+Z+6 kattan ibaret asansörlü kaloriferli, bodrum katlarında depo, zemin katları dükkan ve işyeri olarak kullanılan,normal katlarında 4'er daireden oluşan meskenler olduğu, bu meskenlerin 3 oda 1 salon 2 balkon, mutfak, banyo ve wc'den oluştuğu toplam 24 daire olduğu, meskenlerin her birinin net kullanım alanının 160 m2 olduğu, meskenlerin yer zeminlerinin seramik kaplamalı olduğu, duvarlarının ise plastik boyalı olduğu, mutfak eviye tezgahı mermer alt ve üst ahşap dolaplı, pencerelerinin ise bir ahşap doğramının olduğu, kapıların ahşap doğrama elektrik ve içme suyu kullanma suyunun müstakil olduğu anlaşılmıştır.

İ.İ.K.'nun 127. Maddesine göre, iş bu satış ilanının tapuda adresi bulunmayan ilgililere ve tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olacağı tebliğ olunur.

İmar Durumu:
Taşınmaz Bağlar Belediyesi sınırları dahilinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kapsamında 2 ada 28 no'lu parsel Ayrık Nizam 3 katlı konut alanı olarak planlanmıştır.

Taşınmazın muhammen bedeli:
Diyarbakır 2.icra Hukuk Mahkemesinin 2010/272 E.,2010/433 K. Sayılı dosyasından alınan ve kesinleşen 11.10.2010 tarihli bilirkişi raporuna göre taşınmazda borçlunun 324/3680 hissesi 511.320,35 TL muhammen bedelle satışa çıkartılmış

SATIşž şžARTLARI:

1- Satış, Diyarbakır 3. icra Müdürlüğü salcnunda aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır. Birinci satış 01,04.2011 günü saat 09:30 - 09:40 arasında Diyarbakır 3. icra Müdürlüğü salonunda açık arttırma suretiy le yapılacaktır.Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhaniı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 11,04.2011 günü saat 09:30 - 09:40 arasında Diyarbakır 3. icra Müdürlüğü salonunda, 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada rüçhaniı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadarki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çık mazsa satış talebi düşecektir,

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga harcı, tapu alım harcı ile % 18 KDV alıcıya aittir, Birikmiş vergiler, tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan id ¬dialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul ola caklardır.ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle temi nat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2006/183 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur, 26.01.2011
(ic. if,K. 126)

Yönetmelik Örnek No : 27
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön