26 / 04 / 2024

Diyarbakır'daki 85 proje hizmete açıldı!

Diyarbakır'daki 85 proje hizmete açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır'da hayata geçirilen 85 projenin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.




Diyarbakır’da yapımı tamamlanan 85 proje için Valilik önünde düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bakanlar, Milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da 676 trilyon liralık kamu ve özel sektör yatırımlarının toplu açılışını yapacaklarını söyledi. Diyarbakır'ı geliştirmenin, kalkındırmanın, yeni iş ve aş kapılarıyla güçlendirmenin çabasında olduklarını anlatan Erdoğan, "Biz, sizi öyle gizli saklı değil alenen sevdik. Biz, bu şehri, şehrin güzel insanlarını Allah için sevdik. Bunun için de ülkemizin diğer 80 vilayeti ile birlikte Diyarbakır'a da aşkla sevgiyle tutkuyla hizmet veriyoruz. Biz, Diyarbakır'ı seviyoruz seveceğiz” şeklinde konuştu.


 


Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Atilla ve Bakanlar, Milletvekilleri ile toplu açılış için kurdele kesti. 



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön