25 / 04 / 2024

DKY, 2.5 milyar dolarlık vizyon projelerini tanıttı!

DKY, 2.5 milyar dolarlık vizyon projelerini tanıttı!

İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyetlerine devam eden DKY İnşaat, Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape fuarında yatırım değeri 2.5 milyar doları bulan projelerini Körfez yatırımcılara tanıttı.




DKY İnşaat'ın ilk defa bu fuarda sergilenen DKY On Kağıthane projesinden ise bir yatırımcı 71 daireyi rezerve etti. Fuarı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Ali Dumankaya, "Türkiye'de her yıl yabancılara konut satışında ciddi artış oluyor. Cityscape Fuarı, Körfez ve Doğu bölgelerine satış yapmak adına iyi bir kapı. Bu yıl 180 metrekarelik alan ile fuarda projelerimizi görücüye çıkardık, DKY On Kağıthane, DKY Kartal, Lokum Evler projelerimizin yanı sıra 2.5 milyar dolar yatırımla 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız 10 proje hakkında da yatırımcıları bilgilendirdik" dedi. 


DKY On Kağıthane projesi ile ilgili bilgi veren Dumankaya, "Körfez ülkelerindeki yatırımcılar projeye yoğun ilgi gösterdi. Bir yatırımcı fuarın ilk günü projenin 5 katmda 71 daireyi rezerve etti. Sadece DKY On projemiz için 50 milyon TL'lik (16 milyon dolar) satışı rezerve etmiş olduk" diye konuştu. Bunun dışında 15 rezervasyon daha aldıklarını belirten Dumankaya, bunun da bedelinin 10 milyon dolar olduğunu ve toplam rezerve edilen satış miktarının 26 milyon doları bulduğunu kaydetti. Dumankaya, Kağıthane'de inşa edilecek projede yaklaşık 205 konut, 35 ofis ve 3 mağaza bulunacağım söyledi. 


Türkiye'de yabancılara konut satışının her geçen gün arttığına vurgu yapan Ali Dumankaya, "Geçtiğimiz yıl ocak-temmuz döneminde 9 bin 800 olan yabancılara toplam konut satışı bu yü 12 bin 475 olarak gerçekleşti. Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Sudi Arabistan gibi bölge ülkelerine satılan konut adedi ise 3 bin 500 civarında, yani 4'te l'i bu bölgeye satılıyor. Böyle olunca yurtdışı piyasada da kendimizi gösterme adma faaliyetlerimizi genişletme kararı aldık" dedi. 



Türkiye




Geri Dön