24 / 04 / 2024

DKY İnşaat 10 bin konut inşa edecek!

DKY İnşaat 10 bin konut inşa edecek!

Türkiye gayrimenkul sektörü geçen yıl 1 milyon 150 bin konut satışı gerçekleştirdi.DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bu sene ise satışların 900 bin civarında gerçekleşeceği kanaatinde...



Türkiye gayrimenkul sektörü geçen yıl 1 milyon 150 bin konut satışı gerçekleştirdi. Bunun yansından fazlasının ikinci el satış olduğuna dikkat çeken DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bu sene ise satışların 900 bin civarında gerçekleşeceği kanaatinde. 


"Çünkü şu an bir tehdit olarak görünmese de muhtemel faiz artışı sektördeki satışları önemli ölçüde etkileyecek." diyen Dumankaya, özel sektörün bu ihtimallere rağmen çalışmalarına ara vermeyi düşünmediğini kaydetti. 


Bu sene gerçekleştirecekleri yeni projeleri açıklamak için basın mensuplarıyla bir araya gelen Ali Dumankaya, 2,4 milyar liralık 6 proje açıkladı. DKY İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında oluşturduğu 'Yeniden İstanbul' temasıyla 2 bin 750 konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı. Dumankaya, projelerin sırasıyla Yenisahra, Göztepe, Tuzla Aydınlı, Sultanbeyli, Maltepe ve Kartal'da hayata geçirileceğini söyledi. Kentsel dönüşüm kapsamında Yenisahra'da 238 bin metrekare arazi üzerinde çalışma yaptıklarını anlatan Dumankaya, "30 bin metrekarelik ilk etabında 1.500 konut yapacağız. Toplamda 5 etap olarak planladığımız projenin cirosu ise 900 milyon lira olacak." dedi. Göztepe'de ofis projesi üzerinde çalıştıklarını anlatan Dumankaya, projenin değerinin 500 milyon lira olduğunu söyledi. Dumankaya diğer projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Tuzla Aydınlı'da 750 konutluk başka bir projemiz var. 250 milyon lira satış hedefimizin olduğu projede 2+1,3+1 ve 4+1 tip daireler yapmayı planlıyoruz. Yılın ilk yarısında satışa sunulması beklenen proje 53 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek. Sultanbeyli'de 550 milyon liralık karma proje ile Maltepe'de 160 milyonluk 300 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalışıyoruz. Kartal'da yapacağımız 200 konutluk projemizi de mayısta satışa çıkaracağız. 50 milyon liralık satış beklediğimiz bu projede 200 konut ve 4 bin metrekarelik ticari alan var. Kartal ve Tuzla projelerimizde ön talep almaya başladık." İstanbul'da her iki yakada 20 civarında proje üzerinde çalıştıklarını belirten Ali Dumankaya, "Avrupa yakasında da Kağıthane, Güngören ve Haliç bölgelerinde çalışmalara devam ediyoruz. İlerleme kaydettikçe açıklayacağız." dedi. Dumankaya, kişilerin kira öder gibi aidat ödemeyeceği projeler geliştirmek üzerine çalıştıklarını kaydetti. 


Zaman Gazetesi 


Geri Dön