25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 10 bin konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 10 bin konut inşa ettik!

Şırnak'ta hayata geçirilen yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesini tekrar inşa ve ihya ederek evleri başlarına yıkılan ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan Şırnaklı kardeşlerimiz için kısa süre içerisinde 10 bin konut inşa ettik." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta bir otelde 22 ilk ve 194 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen "Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı"na bağlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta hayata geçirilen yatırımlarla ilgili açıklamalar yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak ta 10 bin konut inşa ettik!

Erdoğan, "Devlet olarak sadece teröristlerin açtıkları çukurları kapatmakla kalmadık aynı zamanda şehri baştan sona inşa ederek tüm yaraları sarmak suretiyle Şırnak'ı yeniden ayağa kaldırdık. Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesini tekrar inşa ve ihya ederek evleri başlarına yıkılan ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan Şırnaklı kardeşlerimiz için kısa süre içerisinde 10 bin konut inşa ettik. Merkez ve ilçelerin altyapılarını sıfırdan inşa ederek bakanlıklarımız ve kurumlarımızla Şırnak için seferber olduk. Bugün 22 ayrı şehirden bütün belediye başkanlarımızın Şırnak'ta buluşması bu seferberliğin en somut göstergesidir. Artık Şırnak, alt ve üstyapısıyla vatandaşlarımızın huzurla, güvenle gezdiği ışıl ışıl bir yerdir. Devlet ve hükümetin tüm imkanlarıyla Şırnak'ı daha da geliştirmek, güzel bir hale getirmek için üzerimize düşen görevi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak ta 10 bin konut inşa ettik!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de devletin yaraları sarmak için büyük bir seferberlik gerçekleştirdiğini söyledi. Özhaseki, sözlerine şu şekilde devam etti:  "Teröristler yaktı, yıktı. 10 bin konutu neredeyse bir sene içinde tamamladık. Alt ve üstyapısını, birçok hizmetini yaptık ve daha yenilerin de yapılması için çalışmalar devam ediyor. Şırnak'ın yüzde 65'inin yıkıldığı bir ortamda buraya gelip, buraya hizmet eden bir kardeşiniz olarak, çok şükür ihya edilmiş, etrafı ışıl ışıl donatılmış bir Şırnak'ı görmek benim için de son derece mutluluk verici. Belediyeler olarak birçok görevi arkadaşlarımız üstleniyor. Gaziantep Belediye Başkanı kütüphane, Erzurum Belediyesi bir park yaptıracak. Bu devletin, milletin gücünü, bir taraftan da beraber olmanın gücünü hissettireceğiz. Bir il nasıl inşa edilir görsünler. Avrupa'da sel oluyor, hala ortadan çamurları kaldıramıyorlar. Bizler yapmak ve hizmet için varız. Buraya kardeşlik için geldik ve bunu hep beraber göstereceğiz."

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!


Geri Dön