25 / 04 / 2024

DKY İnşaat 3 bin konut üretip, 3 milyar TL kazanç elde edecek!

DKY İnşaat 3 bin konut üretip, 3 milyar TL kazanç elde edecek!

51 yıllık inşaat tecrübesini 2013 yılında DKY inşaat çatısında devam ettirme kararı alan İbrahim Dumankaya Holding, İstanbul genelindeki 10 noktada geliştirmeye başladığı projelerle 3 bin konut üretip, 3 milyar liralık hasılatı öngörüyor...



İbrahim Dumankaya Holding,  İstanbul  genelinde 10 noktada proje geliştirmeye başladı. Önceliğin İstanbul olduğunu, Anadolu Yakası kadar Avrupa Yakası'nda da proje geliştirmek için titiz çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Dumankaya, "Sıraladığım projelerin yanında gözbebeğimiz diyebileceğim Yenisahra'da ortaya koyacağımız performans, uluslararası düzeyde örnek bir projenindoğmasına vesile olacaktır. Üzerinde çalıştığımız projelerin yanı sıra İstanbul 'un her bölgesi radarımızda'' değerlendirmesinde bulundu. Dumankaya, proje oluştururken vatandaş ile birlikte hareket ettiklerini ve onların görüşlerini de aldıklarını belirtti. Hızlı satışta yolun 1+1 , daireden geçtiğini, Lokum Evler'de de 1 adet bloğu  l+l konseptiyle inşa ettiklerini ifade etti.

 

Şirket iştiraklerinden Ege İnşaat'ın yüzde 50'si ABD'li firmaya satıldı. Taraflar söz konusu ortaklık için Reka bet Kurumu'na başvurdu. DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya anlaşmayı, "Her şey sadece matematik değil. Sinerji de önemli. Biz bu sinerjiyi projelerimize yansıtacağız. Şirket olarak, uzun vadeli olduğu kadar seri hareket sağlayacak planlamalar yapıyoruz. Bunu yaparken yanımızda ciddi bir gücün bulunmasını istedik. Geliştirme boyutunda birlikte hareket edeceğiz. Uzun soluklu bir süreç olacak" sözleriyle değerlendirdi. Uluslararası boyutta çalışmak için prosedürlerin tamamlanmasını bekleyer ortaklar, ABD, Avrupa, Rusya'dan kopan cumhuriyetler, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu'dan gelecek talepleri birlikte değerlendirecek. 


FİYATLAR DAHA DA YÜKSELECEK 


Emlaktaki fiyat artışını da değerlendiren Ali Dumankaya, "Sektörün beklentisi olan performansta fiyatların büyük rolü var. Artış değerleri arsa maliyetleriyle bağlantılı ilerliyor. Kentsel dönüşümde yüzde 40-60 oranında makas daralıyor. İnşaat, çok yüksek kâr beklentisi alan bir sektör değil. Yüzde 10-20 arasındaki kâr marjı makuldür. Vatandaşlar satın aldıkları dairelerde bizlerden daha fazla kazanç sağlıyor. 

Bu da bizleri memnun ediyor. İstanbul genelinde 2015 yılı ortalaması 4 bin liraya ulaşacaktır. Kartal, Kâğıthane, Yenisahra, Göztepe bölgesinde fiyat artışları olacaktır" dedi. 


LOKUM EVLER'DE FİYAT AVANTAJI 


DKY Yönetim Kurulu Başkanı Dumankaya, bir aile sitesi olarak tasarladıkları Lokum Evler'deki avantajları şöyle sıraladı: "Metrekaresi ortalama 2.200 liradan satışta olan proje ilgi gördü. Bir ayda birinci etabın satışında yüzde 50'yi geçtik, ikinci etabın satışlarına başlandı. Lokum Evler'de bu dönemde daire sahibi olanların anahtar tesliminin ardından yüzde 50 seviyesinde prim sağlayabileceğini düşünüyorum. Fiyat avantajı kadar lokasyondan kaynaklanan avantajla bu oranlar daha da yükselecektir. Sabiha Gökçen'in genişletilmesi, üniversite sayısının artması, bankaların operasyon merkezlerinin inşası, Teknopark'ın hayat bulması, prim beklentisinde olan yatırımcılar için önemli faktörler." 


Yeni Akit Gazetesi


Geri Dön