24 / 04 / 2024

Doğa Koleji resmen İTÜ’lü oldu!

Doğa Koleji resmen İTÜ’lü oldu!

Doğa Koleji, bir süredir yaşadığı mali sıkıntılarla gündeme geliyordu. Öğretmen ve personellerin maaşını alamadığı Doğa Koleji’nin resmi satışı dün gerçekleşti…



Metal Yapı A.Ş.’nin 4 sene önce satın aldığı Doğa Koleji (Asist Öğretim Kurumları A.Ş.) bir süreden beri yaşadığı mali sıkıntılar ile gündemdeydi. Binlerce öğretmen ve personelin maaş alamadığı dev okul zincirinin satışı için birçok kişi ve kurum ile görüşmeler düzenlendi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, son olarak İTÜ ile yürütülen ve alacaklı bankaların da masada olduğu zorlu satış süreci dün itibari ile resmiyete kavuştu. Doğa’nın bağlı olduğu Asist Öğretim Kurumları A.Ş.’nin yönetimine ilişkin değişiklik şirketin ticaret sicil kayıtlarına geçti. Temeli 20 yıl kadar önce atılan Doğa Koleji, dün resmen el değiştirdi. 135 kampüsü ve 71 bin kadar öğrencisi olan kolejin yeni sahibi İstanbul Teknik Üniversitesi oldu.

Aynı zamanda İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı da olan Serhat Özeren, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı olarak kayıtlara geçti. Doğa’nın yeni ‘patronu’ olan İTÜ Uçak Mühendisliği mezunu Serhat Özeren, İTÜ’nün birçok şirketinde üst düzey yönetici konumunda. Serhat Özeren’in başında olduğu İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın ise İTÜ Ayazağa, Beylerbeyi ve  İzmir  yerleşkelerinde 4 okulu var. Özeren’in bir süre sonra yönetimde bulunduğu vakıflardan istifa ederek, İTÜ içinde oluşturulacak yeni bir yapıda görev alacağı iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre, Doğa’nın yeni sahibi konumundaki İTÜ, var olan borçların 800 milyon liralık kısmını üstlendi. Toplamda 1.8 milyar lira olarak hesaplanan borcun kalanı ise Metal Yapı’ya ait. Şirket yönetiminin resmen el değiştirmesi ile birlikte 4 aydır maaşlarını alamayan toplam 7 bin 310 personel de rahat bir nefes aldı. Konuya yakın bir kaynak “4 aydır maaş alınamıyordu. En az iki aylık maaşlar bugün (dün) ödenecek” diye konuştu. Özel eğitim sektörünün en büyüklerinden biri olan Doğa Koleji’nin yıllık cirosunun ise 1.6 milyar TL seviyesinde olduğu biliniyor.

DÖRDÜNCÜ DEĞİŞİM

Doğa Koleji 2001’de eğitimci Fethi Şimşek tarafından kuruldu. Zaman içinde hızlı bir büyüme yaşayan Doğa, 2011 yılında el değiştirdi. Girişim sermayesi fonu Turkven, Doğa’yı satın aldı. Fon şirketi, satın aldıktan 5 yıl sonra ise Doğa’yı satışa çıkardı. Dört yıl önceki satış bedeli 320 milyon dolar olarak bildirilmişti. Büyük bir bölümü Marmara Bölgesinde olmak üzere 135 kampüsü bulunan Doğa’nın söz konusu okullarının 50’ye yakını franchise sistemi ile faaliyetine devam ediyor. Doğa’nin merkez ve franchise dahil toplam öğrenci sayısı da 71 bin civarında.

Doğa Koleji'nde son durum: Veliler tepki gösterdi!

Doğa Koleji’nde yılan hikayesine dönen ücretler!

 


Geri Dön