20 / 04 / 2024

Doğa Koleji’nde devir gerçekleşti!

Doğa Koleji’nde devir gerçekleşti!

Mali açıdan zor durumda olan Doğa Koleji’nde satış süreci bitti. Bugün kurumun İTÜ’ye devri ticaret kayıtlarında tescil edildi...



Doğa Koleji'nde eğitim, öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi sebebiyle durmuştu. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, Doğa Koleji'ni satın almak için kendi bünyesinde üçüncü bir vakıf kuran İTÜ, koleji devraldı.

Doğa Koleji'nde eğitim gören on binlerce öğrenci ve aileleri kurumun satış sürecindeki belirsizliğin sonlanmasını istiyordu.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) kayıtlarında yayınlanan bilgide, Doğa Koleji markasının sahibi olan Asist Öğretim Kurumları Anonim Şirketi'nde devir işlemi dün gerçekleşti, bugün tescillendi.

Doğa Koleji’nde devir gerçekleşti!

Saçaklıoğlu ailesi şirketin yönetiminden ayrılırken, şirketin yönetimine tek isim dahil oldu. Aynı zamanda İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı olan Serhat Özeren Asist Öğretim Kurumları'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Aynı zamanda Metal Yapı Konut'un sahibi olan Ömer Saçaklıoğlu 2016 yılında Doğa Koleji'ni satın almıştı. Geçtiğimiz yıldan itibaren zor duruma düşen kurum aylardır çalışanlarına maaş ödemiyordu. Bu nedenle, Doğa Koleji öğrencilerinin velileri ve öğretmenler protestolar yapmıştı.

Kamuoyunun baskısı üzerine satışı gündeme gelen Doğa Koleji için 2019'un son günlerinde pazarlık masası kurulmuş, talipliler ile yapılan görüşmeler sonrasında İTÜ Vakfı ile anlaşılmıştı.

 


 


Geri Dön