25 / 04 / 2024

Doğalgaz abone bağlantı bedeli ne kadar?

Doğalgaz abone bağlantı bedeli ne kadar?

Yeni mesken veya işyerine taşınmanız durumunda gayrimenkule yaptıracağınız abonelikler arasında doğalgaz da bulunuyor. Peki, doğalgaz aboneliği nasıl alınır? 2015 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli ne kadar?



Doğalgaz abone bağlantı bedeli ne kadar?

Yeni mesken veya işyerine taşınmanız durumunda gayrimenkule yaptıracağınız abonelikler arasında doğalgaz da bulunuyor. Diğer aboneliklerde de olduğu gibi, doğalgaz aboneliği için belli oranlarda bağlantı bedeli ödeniyor. 


Söz konusu bedel; Sayaç dahil dağıtım şebekesinin abone iç tesisatına bağlantısı için gereken proje, işçilik, malzeme, kontrol ve onay harcamalarının abone başına düşen payını ifade eden bedel olarak ifade ediliyor. 


Bu bedel Doğalgaz Piyasası Mevzuatları çerçevesinde belirlenir ve bir defaya mahsus olmak ve iade edilememek üzere tahsil ediliyor.


Konut  amaçlı abonelik işlemlerimde;

Sayaç dahil abone bağlantı bedeli üst sınırı ilk bağımsız bölüm sayısı (BBS) için 393 TL + KDV dir, bundan sonraki ilave her BBS için 324 TL + KDV  olarak abone bağlantı bedeli artırılır.


Bağımsız Bölüm Sayısı (BBS);  Dairenin 200 m²'ye kadar brüt alanı için 1 (bir) BBS alınır, 200 m²'den sonra ilave her 100 m²' için 1 BBS artırılarak hesaplanır. Mevcut mekanik sayacın ön ödemeli sayaç ile değiştirilmesi durumunda 153 TL + KDV  tahsil edilir.


Güvence Bedelleri:

Kombi+Ocak ve/veya Sıcak Su  - 443 TL

D. Gaz Sobası + Ocak ve/veya Şofben - 443 TL

Kombi - 357 TL/adet

D. Gaz Sobası - 357 TL/konut

Merkezi Sistem - 357 TL x BBS(Bağımsız Bölüm Sayısı)

Ocak ve/veya Şofben- 86 TL


Yeni bina doğalgaz aboneliği nasıl yapılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön