24 / 04 / 2024

Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!

Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!

Artan doğalgaz faturalarına karşı konutlarda ısı yalıtımı (mantolama) sistemine geçilmesi tavsiye ediliyor



Artan doğalgaz faturalarına karşı konutlarda ısı yalıtımı (mantolama) sistemine geçilmesini tavsiye eden uzmanlar, bu sayede doğalgaz faturalarında yüzde 50 oranında azalma olacağına dikkat çekiyor.

Dünyadaki enerji rezervlerinin azalması ve Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olması doğalgaz fiyatlarının sürekli artmasına neden oluyor. Artan doğalgaz fiyatlarına karşı çareler arayan konut yöneticileri ve ev sahiplerine ısı yalıtımı (mantolama) sistemine geçilmesini öneren Sezgin Boya Yönetim Kurulu üyesi İsmail Sezgin, bu sayede doğalgaz faturalarında yüzde 50 oranında azalmaların olacağını belirtti. Sezgin, ısı mantolama sisteminin ayrıca binaların dış cephesini daha kaliteli hale getirdiğini kaydetti. Daire başına ortalama 2 bin ile 5 bin TL arasında değişen ısı mantolama sisteminin 2 yıl içinde kendini amorti ettiğini belirten Sezgin, özellikle büyük şehirlerde apartman ve site yöneticilerinin bu uygulamaya geçtiğini ifade etti.

İsmail Sezgin, "Binaların dış cepheleri önce strafor denilen yalıtım maddesi ile tüm yüzeyi kaplanıyor. Üzeri yağmur ve rutubetin vereceği hasarlara karşı özel bir madde ile kapatılıyor ve bina dış cephesi boyanıyor. Yalıtım mantolama sonucunda kışın ısınma giderleri azalırken yazları da iç cephe ile dışarı arasında ısı geçişini engellediğinden evlerin daha serin olmasını sağlıyor." dedi.
Star


Geri Dön