19 / 04 / 2024

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti nedir? Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?



Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Bu bedel, İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğalgaz kullanım sözleşmesinin imzalanması sırasında aldığı bedel oluyor.


Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz abonelik işlemleri sırasında yeni abonelerin faturalarına 2 eşit taksite bölünerek yansıtılıyor.


Mekanik sayaç kullanan abonelerden abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak üzere, dağıtım şirketlerince alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla güvence bedeli alınıyor. 


Ancak ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden ise güvence bedeli alınmamaktadır. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?


2015 Güvence Bedelleri:

Kombi+Ocak ve/veya Sıcak Su  443 TL

D. Gaz Sobası + Ocak ve/veya Şofben 443 TL

Kombi 357 TL/adet

D. Gaz Sobası 357 TL/konut

Merkezi Sistem 357 TL x BBS(Bağımsız Bölüm Sayısı)

Ocak ve/veya Şofben 86 TL


Mevcut bulunulan adresten başka bir adrese taşınırken ilk abonelik işleminde ödenen güvence bedeli geri alınabiliyor. Yeni abonelik yaptırıldığında bu bedel tekrar faturaya yansıtılıyor.


Doğalgazlı apartmanda soba yakmak yasak mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön