16 / 04 / 2024

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz aboneleri Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?



Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

İGDAŞ, ısınma faturasını uzun bir döneme yayarak daha küçük parçalar halinde ödenmesini sağlayabiliyor. Ayrıca abone Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor.


Doğalgaz kullanımına geçmiş olan abonenin varsa geçmiş tüketimine bakılıyor, eğer geçmiş tüketimi yoksa (yeni kullanıcı ise) kendi sınıfındaki diğer abonelere göre tüketim miktarı belirleniyor. 


Sabit Ödeme Sistemi’ne geçerken yapılan sözleşmede abone tarafından belirlenen son ödeme tarihine göre aylık olarak sabit tüketimli fatura tahakkuk ediliyor.


Sabit Ödeme Sistemi ile ilgili başvurular, www.igdas.com.tr adresinden, 153 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayarak veya İGDAŞ Hizmet Binalarındaki “Tahakkuk ve Tahsilat Takip Şeflikleri”nden yapılabilir. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?


Sabit Ödeme Sistemi’ne aşağıdaki şartları sağlayan tüm evsel ve ticari aboneler başvurabiliyor:


- Doğalgaz kullanımına geçmiş olmak,

- Fatura borcu bulunmamak, (Abonenin ödenmemiş faturası varsa son ödeme tarihini geçmemiş olması gerekmektedir.)

- Kendi adına başvuruda bulunmak.


Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön