19 / 04 / 2024

Doğaltaş sektörü işlenmiş ürüne yöneldi!

Doğaltaş sektörü işlenmiş ürüne yöneldi!

Çin'de inşaat sektörünün hükümet politikasıyla yavaşlaması sonrasında ihracatında düşüş yaşayan Türk doğaltaş sektörü, işlenmiş ve katma değerli ürün ihraç ederek kaybını azaltmaya çalışıyor. İşte gelişmeler...



Çin'de inşaat sektörünün hükümet politikasıyla yavaşlaması sonrasında ihracatında düşüş yaşayan Türk doğaltaş sektörü, işlenmiş ve katma değerli ürün ihraç ederek kaybını azaltmaya çalışıyor. 


Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "Küresel krizlerin olduğu ortamda, dünya doğaltaş pazarını doğru analiz edip, potansiyelimizi doğru değerlendirirsek, yaptığımız ihracatı kısa vadede iki-üç katına çıkarmak hayal değil. İşlenmiş ürünün toplam ihracatımızdaki payı hızla artıyor. Sektörümüz artık yurtdışına sadece doğaltaş ihraç etmenin de ötesine geçmiş durumda. Biz doğrudan mimari projelerin uygulamasını yapıyoruz. Tasanın artık sektörümüzün en önemli bileşenlerinden biri. Yıllardır bu konuda İtalya'nın gerisinde kalmanın eksildiğini çektik ama artık katma değerli ürün ihraç etmenin önemim sektörümüz anladı. Bir projenin uygulamasını almanız durumunda, sattığınız malın değeri 3 katına çıkıyor" diye konuştu. 


Tasarım ekibi Türk doğaltaş sektöründe tasanın ekipleri kurma yönünde artan bir eğilim olduğuna işaret eden Kaya, "2023 yolunda, ülkemizin hedefi ihracatını arttırmak ama ana gayemiz katma değerli mal satarak, sattığımız malın bilim fiyatını arttırarak bunu gerçekleştirmek" dedi. 


Yeni Asır




Geri Dön