29 / 03 / 2024

Doğaltaş sektörü güçbirliği kararı aldı!

Doğaltaş sektörü güçbirliği kararı aldı!

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı...




Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı.  


EMİB'den yapılan yazılı açıklamada, EMİB Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Osman Erdinç'in TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk'ü ziyaret ettiği belirtildi.  EMİB ve TÜMMER yönetim kurulu üyelerinden bazı isimlerinde hazır bulunduğu ziyarette, Türk doğaltaş sektörünün sorunlarının çözümü için güçbirliği kararı alındığı ifade edildi.  


Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslan Erdinç, Türk doğaltaş sektöründe maden izinlerinin 16 Haziran 2012 tarih ve 2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle Başbakanlık uhdesine alınması nedeniyle yeni üretim alanları açılmasında bir tıkanıklığın yaşandığını kaydetti.  


Madencilik sektörünün 2023 ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yeni üretim alanlarının açılması gerektiğine işaret eden Erdinç, 'Genelgeden kaynaklanan bu olumsuzlukların ortadan kalkması için eski uygulamalara dönülmesinin sektörün üretim ve ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesi açısından önem arz etmektedir. TÜMMER ile bu sorunun çözümü için işbirliği yapma kararı aldık' ifadelerini kullandı. 



AA


Geri Dön