24 / 04 / 2024

doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir

doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı...

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

Yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu yayında!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu Woow!App kurucusu Bora Yiğit Şentürk ile uygulamayı ve yapı sektörünü masaya yatırdı. 

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünün potansiyeli büyük!

DEİK Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı ve Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı , "Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünü büyük potansiyel olarak gördük" dedi...

Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 25 Aralık'a ertelendi!

GYODER Akademi'nin Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık'tan 25 Aralık'a ertelendi...

Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık'ta!

GYODER Akademi'nin Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık 2019 Çarşamba günü yapılacak...

İnşaat sektörünün canlanması için strateji belgesi hazırlanmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Edirne’de “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” düzenledi. THBB Kalite Güvence Sistemi (KGS) İktisadi İşletmesi Direktörü Selçuk Uçar, inşaat sektörünün 2019’a iyi başlamadığını ifade etti.

Malatya'da inşaat sektörünün nabzı ölçüldü!

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MİMDER Başkanı Mustafa Duyar’ı ve yönetimine ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında inşaat sektörünün sorunları ele alındı.

Gayrimenkul sektörünü canlandırmak için çözüm önerileri!

Gayrimenkul sektörünün 2018’de yüzde 2.3 oranında büyüme kaydettiğini ve umut verici bir tablo ortaya koyduğunu söyleyen GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, sektörü canlandırmak için çözüm önerilerini sıraladı.

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de ele alındı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu inşaat sektörünün sorunlarını ele aldı.

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de tartışılacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 8 Aralık Cumartesi günü Türkiye’nin inşaat sektörünün devlerini Mardin’de bir araya getirerek sektörün sorunlarını tartışılacak.

doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir Haberi

doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir


Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı.  


EMİB'den yapılan yazılı açıklamada, EMİB Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Osman Erdinç'in TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk'ü ziyaret ettiği belirtildi.  EMİB ve TÜMMER yönetim kurulu üyelerinden bazı isimlerinde hazır bulunduğu ziyarette, Türk doğaltaş sektörünün sorunlarının çözümü için güçbirliği kararı alındığı ifade edildi.  


Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslan Erdinç, Türk doğaltaş sektöründe maden izinlerinin 16 Haziran 2012 tarih ve 2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle Başbakanlık uhdesine alınması nedeniyle yeni üretim alanları açılmasında bir tıkanıklığın yaşandığını kaydetti.  


Madencilik sektörünün 2023 ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yeni üretim alanlarının açılması gerektiğine işaret eden Erdinç,...