28 / 03 / 2024

mermer ve doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir

mermer ve doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı...

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Elektrik ve doğalgazda OHAL dönemi! Neler değişecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen illerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!

Elektrik ve doğal gaz ödemelerine dair yeni bir karar alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. İşte detaylar!

Bakan açıkladı! Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim gelecek?

Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim geleceği vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı! Başvurular artık daha kolay! Destekler başladı!

Elektrik ve doğal gaz fatura desteğinden yararlanmak isteyenlere duyuruldu. Ödemeler resmen başladı. İşte detaylar!

Elektrik ve doğalgaz abonelerine 2023 şoku! Yüzde 123 zam yapıldı!

Milyonlarca elektrik ve doğal gaz tüketicisi bu habere üzülecek. Elektrik, doğal gaz, LPG ve petrol için uygulanan para cezalarına 2023’te geçerli olmak üzere yüzde 123 zam yapıldı.

D Ofis Maslak ve Doğuş Center Maslak'ın değeri açıklandı! 

Doğuş GYO, D Ofis Maslak ve Doğuş Center Maslak gayrimenkullerinin 2022 yıl sonu değerleme raporlarını yayınladı. D Ofis Maslak ve Doğuş Center Maslak'ın değeri açıklandı. İşte ayrıntılar...

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yılbaşı şoku! 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu! İşte detaylar!

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair karar verildi. 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu. İşte detaylar!

Askerlik ve doğum borçlanması ne kadar? 2023 Askerlik ve doğum borçlanması ne kadar olacak?

Askerlik ve doğum borçlanmasının yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte 2023 askerlik ve doğum borçlanmasına dair detaylar!

Elektrik ve doğal gaz faturaları zamlanacak mı?

Kış aylarında vatandaşın en çok merak ettiği konu elektrik ve doğal gaz faturalarına zam gelip gelmeyeceği, faturaların ne kadar olacağı. Peki enerji kulislerinde neler konuşuluyor? EPDK ve BOTAŞ ne yapacak?

mermer ve doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir Haberi

mermer ve doğaltaş sektörünün sorunları nelerdir


Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) ile Türkiye'de doğaltaş ihracatının yarıdan fazlasını kayıt altına alan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) doğaltaş sektöründeki sorunların çözümü için güçbirliği kararı aldı.  


EMİB'den yapılan yazılı açıklamada, EMİB Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Osman Erdinç'in TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk'ü ziyaret ettiği belirtildi.  EMİB ve TÜMMER yönetim kurulu üyelerinden bazı isimlerinde hazır bulunduğu ziyarette, Türk doğaltaş sektörünün sorunlarının çözümü için güçbirliği kararı alındığı ifade edildi.  


Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslan Erdinç, Türk doğaltaş sektöründe maden izinlerinin 16 Haziran 2012 tarih ve 2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle Başbakanlık uhdesine alınması nedeniyle yeni üretim alanları açılmasında bir tıkanıklığın yaşandığını kaydetti.  


Madencilik sektörünün 2023 ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yeni üretim alanlarının açılması gerektiğine işaret eden Erdinç,...