26 / 04 / 2024

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.



Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremler 11 şehrimizde ağır yıkımlara ve hasarlara yol açarken, binlerce insan da yaşamını yitirdi. Hükümet depremin ardından çeşitli önlem paketleri açıklayarak depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için harekete geçti.

Hükümetin yanı sıra bankalar da afetzedelerin kredi borçlarını altı ay öteleyerek bir nebze olsun bölgede yaşanan kayıpların acısını dindirmeye çalıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da depremlerden etkilenen 11 şehrimizde yaşanan ağır kayıplar nedeniyle konut ve iş yerleri yıkılan, ağır ve orta hasarlı hale gelen veya acil yıkılacak olan binalarda oturan elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedellerinin silineceğini açıklamıştı.

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile  Olağanüstü Halin ilan edildiği bölgedeki abonelere yönelik düzenleme yürürlüğe girmiş oldu. Buna göre, “Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği” ile Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların, elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön