25 / 04 / 2024

Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlerin depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz fatura borçlarının silindiğini açıkladı. Buna göre toplam 4 milyar lirayı aşkın elektrik ve doğalgaz fatura borcu silinmiş oldu



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş depremlerinde evleri hasar gören veya yıkılan depremzedelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, son yaşanan deprem felaketlerinde evleri veya işyerleri yıkılan, orta veya ağır hasar alan veya acil yıkılacak durumda olanların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturalarına ait borçlarının silindiğini açıkladı.

 Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara yönelik elektrikte 3,13 milyar lira, doğal gazda 953 milyon lira olmak üzere doğrudan destek tutarının 4,08 milyar lirayı geçtiğini ifade etti. Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan peş peşe deprem felaketlerinden etkilenen vatandaşlara yönelik ve onlara destek olmak amacıyla aldıkları kararları duyurdu. Bakan Fatih Dönmez, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'ın tamamıyla Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki depremde zarar görmeyen yüksek tüketimli sanayi ve ticarethane aboneleri haricinde tahakkuk ve tahsilatların da 31 Mayıs'a kadar ertelendiğini bildirdi.

Haziran ayından itibaren düzenlenecek faturaların faiz uygulanmadan 6 eşit taksite bölüneceğini kaydeden Bakan Dönmez, hem deprem bölgesinde hem de deprem bölgesi dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik her türlü desteğe devam edeceklerini söyledi. Bakan Dönmez, birlik, beraberlik ve dayanışmayla yaraları sarmaya devam edeceklerinin altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön