19 / 04 / 2024

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.



YASAL OLMAYANLAR KAPSAM DIŞI

Olağanüstü halin ilan edildiği afet bölgesinde yer alan konut ve iş yerlerinin, 6 Şubat 2023 tarihine kadar tahakkuk eden ancak tahsil edilmeyen tüketim tutarları, ayrıca daha önceki döneme ilişkin ödenmemiş faturalarının silineceği bildirildi.

Yayınlanan tebliğ ile yasal olmayan yollardan gerçekleşen elektrik ve doğal gaz tüketimleri ile kamu tüzel kişiliğine sahip aboneler ve genel aydınlatma abonelerinin tebliğ kapsamı dışında tutulacağı belirtildi.

NEREYE BAŞVURU YAPILACAK?

Sözkonusu tebliğden yararlanabilmek için konut ve iş yeri sahiplerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili birimlerinden, tescilli yapılara ilişkin ise Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili birimlerinden edindikleri hasar durum bilgilerine göre tüketim giderleri terkin kapsamına alınacak tüketim yerlerini belirleyeceği kaydedildi.

Ölçümü tek sayaçtan yapılan birden çok tüketim yerinin farklı binalarda bulunması halinde ise bu tüketim yerlerinin herhangi bir kısmının orta hasarlı, ağır hasarlı, acil yıkılacak veya yıkılmış olması durumunda da sayaca bağlı tüketimin tamamının silineceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön