19 / 04 / 2024

Doğan Yılmazkaya'dan Ankapark eleştirisi!

Doğan Yılmazkaya'dan Ankapark eleştirisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, geçtiğimiz günlerde Ankapark’ı gezdi. 



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, geçtiğimiz günlerde Ankapark’ı gezerek belediye yönetimine, “Dünyada bu işle uğraşan firmalar tek tek yazılı olarak davet edilmeli. Oyuncakların bakımı garanti altına alınmalı. Belediye giriş biletleri üzerinden payını almalı” şeklinde üç öneride bulunan eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirdi. 

Doğan Yılmazkaya dan Ankapark eleştirisi!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Melih Gökçek’e “2013’te bu işe başlarken fizibiletisini yapmadınız mı?” diye soran Yılmazkaya şu eleştirilerde bulundu:

“Üç öneri de kendi içerisinde tutarsız. Oyuncaklar alınalı kaç yıl olmuş. Bunların hepsi ne şartlarla alındı bilmiyoruz. Meclis’te ve Bütçe Plan Komisyonu’nda bu oyuncaklar paslandı ne olacak diye her seferinde sorduk. ‘İşletmeye açtığımız zaman garantileri başlıyor’ denildi. Geçici söylemlerle bugüne geldik. ‘Uluslararası firmalara çağrıda bulunun’ diyor. Melih Gökçek de kendi döneminde buraya uluslararası işletmeci arıyordu, gelip gezenler bile oldu.

Dünyadaki birçok işletmecinin zaten haberi var. Bize göre bu yatırımın ne kadar yanlış olduğunu yeni yeni fark ediyorlar. Kârlı değilse niye yaptınız. Bu proje Ankara’nın turizmine katkı sağlamaz. Mevcut Başkan Mustafa Tuna da bunu kerhen yürütüyor. Ben öyle tahmin ediyorum mevcut başkan da bu projeden rahatsız ve ne yapacağını bilmiyor. Bu işin hem hukuki, hem ekonomik hem de sosyal boyutu var. Bu yatırımı buraya yaptılar şimdi de çözüm arıyorlar.”


Geri Dön