24 / 04 / 2024

Döğme Ailesi Çobançeşme'ye otel yaptıracak

Döğme Ailesi Çobançeşme'ye otel yaptıracak

İstanbul Çobançeşme'deki Airport Outlet Center'ın sahibi olan Döğme Ailesi, bölgede birde 5 yıldızlı otel inşaa edecek



İstanbul'un Çobançeşme Mevkii'nde yer alan Londra Camping başta olmak üzere geçtiğimiz yıl hizmete giren Airport Outlet Center dışında Kültür Üniversitesi'nin de bulunduğu binanın sahibi olan Döğme Ailesi, bölgede 5 yıldızlı bir otel yatırımına hazırlanıyor. Airport Outlet Center'in hemen yanında inşa edilecek olan otelin 52 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

E-5 karayolunun Çobançeşme mevkii, İstanbul'un gayrimenkul açısından son dönemde en değerli bölgesi haline geldi. Bölgede Aşçıoğlu'ndan Kale Kilit'e kadar birçok grubun arsası yer alıyor. Bölgede en çok arsası olanların başında ise Londra Camping'in de sahibi olan Döğme Ailesi geliyor. Çobançeşme yan yol üzerindeki gayrimenkullerin önemli bir bölümü, Gaziantepli Hüseyin Döğme'ye ait. Bölgede ilk olarak 1964 yılında Londra Camping'i kuran Döğme; zamanla bölgedeki birçok arsayı satın aldı. Döğme Ailesi'nin Çobançeşme'deki arsalarının bugünkü büyüklüğü yaklaşık 80 dönüm.

Hemen belirtelim Döğme Ailesi; geçtiğimiz yıl hizmete açılan Airport Outlet Center'ın da sahibi. Aile, bu alışveriş merkezinin de üzerinde yer aldığı arazide 2010'un ilk çeyreğinde 5 yıldızlı otel yatırımına hazırlanıyor. 52 milyon TL'ye mal olması beklenen otelin 14 katlı, 160 odadan oluşacağı ve içinde 2 bin kişilik bir kongre merkezinin yer alacağı belirtildi. Otelin yaklaşık 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Otelin işletimi konusunda yabancı zincirlerle görüşmelerin sürdüğü bildirildi. 
Döğme Ailesi'nin bölgedeki yeni yatırımı 5 yıldızlı otel ile sınırlı kalmayacak. Döğme Ailesi, hemen Londra Campin'in yanında yer alan 12 dönümlük bu arazisini kat karşılığı Hat Yapı'ya vermişti. Hat Yapı, bu arazinin hemen yanında Melih Yılmaz'a ait 8 dönümlük arsayı da yine kat karşılığı aldı. Her iki araziyi birleştirerek, 20 dönümlük bir arsa büyüklüğü elde eden Hat Yapı, burada yüzde 60'ı otel, yüzde 40'lık kısmı da rezidanstan oluşacak miks bir projeye  başlamayı planlıyor. Projenin önümüzdeki mart ayında start alacağı belirtildi.

Vakit kaybetmedi
Ataköy Airtport Outlet Center Genel Müdürü Burçin Bendegül; inşaatına başlanacak olan otel için uluslararası şirketlerden de talep geldiğini belirtiyor. Bendegü, bu konuda  "Alışveriş merkezi üstüne inşa edeceğimiz otelde yerel motiflere de yer vereceğiz, otelin bir katını özel olarak kuyumcusu, takıcısı, halıcısı, dericisi ve hediyelik eşyacısıyla küçük bir kapalı çarşı tarzında dekore edeceğiz." şeklinde bilgi veriyor.

Alışveriş merkezini 7 bin 500 metrekare daha büyütmek istediklerini söyleyen Bendegül  2009 yılında topladıkları veriler nedeniyle otel yatırımını  daha erkene çektiklerini  belirtiyor. Yaşanan ekonomik krizin 2010 yılının ikinci çeyreğinden itibaren şiddetini azaltacağını ifade eden Bendegül,  bu konuda şunları söylüyor:

"Otel yapımını belki 3-4 sene sonra planlayacaktık. Vakit kaybedilmemesi gerektiğini görüyoruz. Bu krizin 2010'un ikinci çeyreğinden sonra çok daha hissedilir derecede düşeceğini 2011'in 2012'nin önceki yıllara oranla çok daha iyi kar marjlarıyla artarak,  Türkiye'nin çok daha iyi noktalara gelebileceğini görebiliyoruz. Dolayısıyla 2011 ve 2012'ye hazırlıklı olmamız lazım. Kriz var diye işler cirolar düşük diye yatırım yapmamayı gelecekte kazanılacak paralardan çalmak olarak nitelendiriyorum."

Döğme Ailesi'nin Çobançeşme Mevkii'nde yer alan arsalı ve büyüklükleri ise şöyle:
"Kültür Üniversitesi'nin kiracı olduğu binanın da bulunduğu 15 dönüm büyüklüğündeki arazi. Yine üniversitenin hemen yanında Airport Alışveriş Merkezi'nin yer aldığı 52 dönüm büyüklüğündeki arazi. Londra Camping'in bulunduğu 10 dönümlük arsa ve bunun hemen yanında yer alan 12 dönümlük arsa."

Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön