28 / 03 / 2024

Doğru konut seçmenin püf noktaları!

Doğru konut seçmenin püf noktaları!

Bugüne kadar Bodrum’da 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, Dünya Konut Günü kapsamında doğru konut seçiminin önemine dikkat çekiyor.



Bugüne kadar Bodrum’da 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, Dünya Konut Günü kapsamında doğru konut seçiminin önemine dikkat çekiyor. Öncelikli olarak gelişen bölgelerin getirdiği fırsatlar değerlendirilmeli diyen Areon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz, hem oturum hem de yatırım için konut seçiminin püf noktalarına ışık tuttu.


İnşaat sektöründe 1987 yılından bu yana faaliyet gösteren Areon Yapı, 13 Ekim Dünya Konut Günü’nde doğru konut seçiminin önemini vurguluyor. Konut satın alırken, kişisel ihitiyaç ve tercihlerin yanı sıra dairenin oturum ya da yatırım amaçlı olmasına göre de belli seçim kriterleri bulunduğunu belirten Areon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti;


“Konut, oturum düşünülerek alınıyorsa aile bireylerinin sosyal yaşam beklentisi, konutun merkezi lokasyonlara yakınlığı ve genel ulaşım olanakları gibi detaylar gözden geçirilmeli. Yatırımlık düşünülüyorsa da tercih edilecek konutun bulunduğu bölge özelinde getirdiği fırsatlar mutlaka değerlendirilmeli. Örneğin, yatırım amacıyla alınan konutlarda hedefin ‘düşük maliyet, yüksek getiri‘ olduğunu baz aldığımızda, gelişen bölgelerin daha çok ön plana çıktığını görüyoruz. Bu sebeple, tercih edilecek konutun özelliklerinin yanı sıra AVM, havaalanı, metro, üniversite gibi bölgeye değer katan ya da katması planlanan yerlere yakınlığı da göz önünde bulundurulmalı.“


Deprem Yönetmeliği‘ne dikkat!

Deprem gerçeği başta olmak üzere altyapı ve kalitenin de önemine dikkat çeken Yılmaz, “Konut seçilirken inşaat dinamiklerinden anlayan profesyonellerden yardım almak da önemli bir husus. İnşaat malzemelerinin kalitesi, doğru işçilik ve binanın Deprem Yönetmeliği‘ne uygunluğu gibi hususlar mutlaka detaylı bir şekilde incelenmeli. Deprem ülkesi Türkiye’de konut seçimini riske atmanın taşıdığı hayati tehlikeler kesinlikle göz ardı edilemez“ şeklinde konuştu.



Geri Dön