28 / 03 / 2024

Doğtaş Avrupa'nın en büyük mağazasını Amsterdam'da açtı!

Doğtaş Avrupa'nın en büyük mağazasını Amsterdam'da açtı!

Doğtaş, Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam'da açtı. Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar, "Yıl sonuna kadar yurtdışında 25 yeni mağaza açarak 94 satış noktasına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.



AVRUPA'NIN en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam’da açan Doğtaş, yıl sonuna kadar dünyanın farklı noktalarında 25 yeni mağaza daha açarak yurtdışında toplam 94 satış noktasına ulaşmayı hedefliyor. 2.500 metrekarelik Doğtaş Exclusive Amsterdam mağazası 18 Nisan'da açıldı. Açılışta konuşan Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar, "2015 sonuna kadar ihracatta yüzde 20 büyüyerek yurtdışı ciromuzu 28 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız markamızın 50’inci yılında Doğtaş’ı küresel bir marka olarak konumlamak" dedi. 


Gücümüzü artıracağız

Yıl sonuna kadar yurtdışında 25 yeni mağaza daha açarak toplam 94 satış noktasına ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Acar, "Doğtaş yurtiçi ve yurtdışında yer alan 200’ün üzerinde satış noktasıyla Türk mobilya sektörünün en önemli oyuncularından biri. Bu yıl yurtdışındaki gücümüzü daha da artıracağız" diye konuştu. 


Tasarımın önü kesildi

2015 odaklarını belirleyen marka, yenilenen ekibiyle yeni yolculuğuna başladı. "Mağazadan içeri giren herkesin mobilyalarımıza dokunmasını istiyoruz" diyen Acar, şöyle devam etti: "Ciro odaklı büyüme, tasarımın önünü kesti ve markaların daha satılabilir mobilyalar üretme kaygısı nedeniyle sektördeki ürünler birbirinin kopyası haline geldi. Elbette bizim de ticari anlamda hedeflerimiz büyük ama önceliğimiz ürünlerimizin tüketiciye dokunması… Tüketiciye dokunmak ne demek; ihtiyacı karşılayacak, kaliteli olacak, evi yuva yapacak ve tabii ki şık da olacak."


Sırada hangi ülkeler var?

AVRUPA'DAN Asya’ya, Afrika’dan Arap Yarımadası’na dünyanın dört bir yanında mağazalar açan Doğtaş, 2014 yılında ihracatını yüzde 17 oranında artırdı. Stratejik olarak öncelik verdiği pazarlarda büyümeye devam edecek olan marka, Amsterdam mağazasının ardından Viyana, Zürih, Londra ve Köln’de yeni mağaza açılışlarına hazırlanıyor. Doğtaş bu yıl yapacağı yeni yatırımlarla da yurtdışındaki gücünü artırmayı hedefliyor.


Akşam / Aydın Türkemn 


Geri Dön