20 / 04 / 2024

İstikbal Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açtı!

İstikbal Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açtı!

Boydak Holding’e ait İstikbal Mobilya, Ludwigshafen’den ve Nürnberg’den sonra Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açıldı. İstikbal, 2014 yılı sonuna kadar Almanya’daki mağaza sayısını ona çıkarmayı hedefliyor...




Boydak Holding’e ait İstikbal Mobilya, Ludwigshafen’den ve Nürnberg’den sonra Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açıldı. İstikbal, 2014 yılı sonuna kadar Almanya’daki mağaza sayısını ona çıkarmayı hedefliyor. İstikbal, önemli bir ihracat destinasyonu olan Almanya’da Frankfurt, Hamburg ve Berlin başta olmak üzere büyük şehirlerde mağazalar açacak.


Avrupa’nın sayılı mobilya üreticilerinden Boydak Holding markası İstikbal, Almanya’daki beşinci mağazasını Stuttgart’ta açtı. Stuttgart mağazası ile birlikte dünya genelinde yurtdışı mağaza sayısı 300’ü geçen İstikbal, Almanya’daki mağazacılık faaliyetlerine de hız verdi. İstikbal’in hedefi 2014 sonuna kadar Almanya’da on mağazaya ulaşmak.


Şıklıktan vazgeçmeyen ve evlerini konforlu birer yaşam alanına dönüştürmek isteyenler için Türkiye’de ve yurtdışındaki binden fazla mağazasıyla faaliyet gösteren İstikbal Mobilya’nın bir dünya markası olma hedefiyle Almanya’da yoluna devam ettiğini belirten Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Boydak açılışta yaptığı konuşmada genişleme stratejisinden de bahsetti. 


Avrupa, Asya, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Amerika kıtalarında yetmişi aşkın ülkede 300’den fazla İstikbal mağazası bulunduğunu belirten Boydak, yurtdışı mağazacılık faaliyetlerinin ise her geçen gün arttığını, son olarak Stuttgart’ta Almanya’daki beşinci ve en büyük İstikbal Mobilya Mağazası’nı açtıklarını ifade etti. 


Almanya’da mağazacılık faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Boydak Dış Ticaret A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yavaş ise “İstikbal Mobilya olarak Nürnberg’den sonra Almanya’daki en büyük mağazamızı Stuttgart’ta açmış bulunuyoruz. Açılım planımızda Dortmund, Berlin ve Hamburg başta olmak üzere yedi mağaza daha yer almaktadır. Almanya bizim için çok önemli bir destinasyon.” dedi. 2014 sonuna kadar Almanya’da on mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Yavaş, “2009 yılında başlattığımız bayilik verme metodu ile bayi ağzımızı genişletiyoruz” dedi. Ürün kalitesi ve fiyatlardan da bahseden Yavaş, ‘Vatandaşlarımızın Türkiye’den tanıdığı ve alışık olduğu İstikbal kalitesini burada da sunuyoruz. Vatandaşlarımız uygun fiyatlara İstikbal ürünlerini alabilirler.” dedi.


Stuttgart Ticaret Ataşesi Dr. Ahmet Bayraktar ise, Baden Württemberg’de Türk yatırımcı sayısının artmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Ataşe ,Dr. “Eyaletimizde vatandaşlarımızın işlettiği 16 bine yakın işletme bulunuyor. Bunların yıllık cirosu yaklaşık 5 milyar Euro civarında. Eyalete Türkiye’nin yıllık 1,7 milyar Euro civarında ihracatı söz konusu. Hedefimiz BW ile olan ticaretimizin artması” dedi.


Mannheim ve Nürnberg’den sonra Stuttgart’ta da İstikbal ürünlerini tüketici ile buluşturan yatırımcı ve işletmeci Fatih Durmuş ise temel hedeflerinin en az Avrupa kalite ve standartlarında olan ürünleri vatandaşlara sunmak olduğunu söyledi. Bu maksatla 3,5 yıl önce mağazacılık faaliyetlerine başladıklarını anlatan işadamı, “Ludwigshafen’de ilk mağazamızı açtıktan sonra Nürnberg’de ikinci Stuttgart’ta da üçüncü mağazamızı açtık.” dedi. Türkiye’den Almanya’ya ihracat yapmanın da kendilerine ayrı bir motivasyon sağladığını belirten Durmuş, ülke ekonomisine katkı sağlıyor olmanın gurur verici olduğunu dile getirdi.


 

Akit Haber


Geri Dön