19 / 04 / 2024

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika’da mağaza açacak!

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika’da mağaza açacak!

Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da açtığı mağazalarıyla hedef büyüten Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika’da yeni mağazalar açacak.



Geçtiğimiz aylarda Londra sonrasında Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da açtığı mağazalar ile 2020 büyüme hedeflerini büyüten Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika’da açmaya hazırlandığı mağazalarıyla Katar, Arabistan ve Hindistan’dan aldığı olumlu proje tekliflerini gerçekleştirecek.

Bu süreç içerisinde yüzde 40 olan 2020 büyüme hedef oranlarını yüzde 60’a düşürüp ciro hedefini de 1 milyar TL’ye ulaştıran Grup, bu yıl 600 kişilik ek istihdam oluşturmayı amaçlıyor.

"Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”

Konu hakkında yapılan yapılan açıklamada görüşleri yer alan Doğtaş Kelebek CEO’su İsmail Doğan, pandeminin özellikle ilk döneminde evde geçirilen zamanın artması ve hatta tüm hayatın evden götürülmesiyle beraber ev ve dekorasyona bakışın değiştiğini açıkladı. 

Bu yeni müşteri eğiliminin ev-yaşam markalarında pozitif bir satış grafiği oluşturduğunu söyleyen Doğan, şunları kaydetti ifadeleri kullandı: “2020 her bakımdan çok zor bir yıl olarak başladı ve öyle de ilerlemeye devam ediyor. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan, ekonomik dengeleri alt üst eden pandemi süreci yatırımcıyı ve yatırımcı adaylarını da çok düşündürür bir hale getirmişti. Ancak biz Doğtaş Kelebek olarak mobilya sektörünün öncü markalarından biri olmanın da getirdiği avantaj ve attığımız güçlü adımlar ile pandemi sürecine rağmen geçtiğimiz günlerde 2020 için ciro artışı bildirdik. Özellikle yurtdışı yatırımlarımıza hız kesmeden devam edecek kadar bir büyüme ivmesi yakaladık. Üstelik hiçbir çalışanımızla yollarımızı ayırmadığımız gibi 600 kişilik ekstra bir istihdam yaratacağız. Pandemi sürecinin, aslında ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gösterdiği online satış kanallarına da tüm markalarımız için farklı yatırımlar yaptık. Bundan sonrası için de dış ticaret ekiplerimizi yaptığımız atamalar ile güçlendirerek ve yurtdışındaki yatırımlarımızı artırmaya yönelik yeni projeleri hayata geçirerek ilerleyeceğiz.”

"Dış yatırım projeleri için özel pozisyon atamaları gerçekleştirdik"

Yurt dışında yükselen yatırım projeleri için özel pozisyon atmaları yaptıklarını ifade eden İsmail Doğan, "Bu kapsamda Kelebek Uluslararası Pazarlar Direktörü pozisyonuna Serkan Duman’ı atadık. Doğtaş’ta aynı pozisyona, uzun yıllardır şirket içerinde çalışan Taner Kırcı’yı getirdik. Dış ticaretimizi daha da güçlendirmek için yapılan bu atamalar, aynı zamanda markamızın gerek mevcut yatırımcılara gerekse yapılacak yeni yatırımlara da daha fazla eğilmek istediğinin bir göstergesi." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön