23 / 04 / 2024

Doğu Anadolu'ya tekstil için lojistik köyler kurulacak!

Doğu Anadolu'ya tekstil için lojistik köyler kurulacak!

Bakanlıklar, STK’lar, sektör temsilcileri ve üniversitelerin de katkısıyla Tekstil, hazır giyim ve deri ürünlerini kapsayan 2013-2017 Eylem Planı Taslağı hazırlandı Doğu-Batı bağlantısını kolaylaştırmak için ‘lojistik köyler’ kuruluyor...



Tüm bakanlıkların işbirliği yaptığı çalışmada, TOBB’dan TİM’e KOSGEB’den Deri Sanayicileri Derneği’ne kadar STK’lar da aktif rol oynadı. Eylem Planı Taslağı’nda şu detaylar öne çıktı: 


LOJİSTİK KÖY: Doğu’da tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerinin kümelendiği bölgelerle liman kentler arasında lojistik maliyetlerini düşürmeye yönelik tedbirler alınacak. Koordinasyonu Ulaştırma Bakanlığı yürütecek. 


ÖRÜCÜLERE ÖZEL BÖLGE: Kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve sektörün kümelenerek düzenli bir yapıya kavuşturulması için, İstanbul’daki 800 örme işletmesini bir araya getirecek örme sanayi bölgesi kurulacak. 


ZEYTİNBURNU TAŞINIYOR: Zeytinburnu’ndaki tesisler, sanayi bölgelerine taşınacak. Çalışma 2014 yılında başlayacak. 


GDO’SUZ PAMUK TANITIMI: Dünyada %75 oranında GDO’lu pamuğa karşın Türk pamuğunun GDO’suz olduğundan hareketle tanıtımlar yapılacak. 


STYLE TURKISH PLATFORMU:  Üretim yapan firmaların teknik problemlerinin çözümü için akademisyen ve araştırmacılarla bilgi alışverişinde bulunacakları bir platform oluşturulacak. “Styleturkish” portalı içinde web tabanlı bir platform kurulacak.  Ayrıca  hazır giyim ve ayakkabı sektöründe makine başında çalışan kadınların beceri gerektiren hassas işlerde daha başarılı olduğu tespit edildi. Bu nedenle, kadın istihdamını artıracak işçi ücreti, işveren hissesi desteği gibi imkanlar sağlanacak. 


Akşam Gazetesi


Geri Dön