27 / 04 / 2024

Doğu Garajı Kültür Merkezi'nde 72 iş yeri satılacak!

Doğu Garajı Kültür Merkezi'nde 72 iş yeri satılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Doğu Garajı Kültür Merkezi'ndeki 72 iş yerinin satışı gündeme geldi.



Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısı düzenlendi. Toplantıda  Doğu Garajı Kültür Merkezi'ndeki 72 iş yerinin satılması için encümene yetki verilmesi istendi.

Akdeniz Gazetesi'nde yer alan habere göre, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılında son kez toplandı. Menderes Türel'in başkanlığında düzenlenen yılın son toplantısında Büyükşehir Belediyesi, Doğu Garajı Kültür Merkezi'ndeki 72 işyerinin satılması için encümene yetki verilmesini istedi. Maddede CHP Sözcüsü Cansel Çevikol Tuncer, belediyenin sürekli gayrimenkul satışı yaptığı ifade edilerek, satılacak bu dükkanların yerine sermaye konulup konulmayacağını soruldu. CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz de projeyle esnafın zarara uğratıldığını, projeyle Antalya'nın kalbine yara açıldığını kaydetti.

PROJE CHP'Lİ KUMBUL DÖNEMİNİNDİ

Başkan Menderes Türel, Doğu Garajı projesi hakkında meclisi bilgilendirdi. 2004 yılında göreve gelmeden önce CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde burada yarışma projesinin açıldığını söyleyen Türel, yarışma projesini iki genç mimarin kazandığını belirtti.

Türel, "Bugün Antalya'nın kalbine hançer soktuğunuz dediğiniz proje CHP'li yönetimindi ki bana göre bir hançer değildi. Biz 2004'te göreve geldiğimizde sadece o projeyi uyguladık. Biz kurumsal aidiyet var dedik ve CHP'li belediyenin bıraktığı projeye başladık. Ancak tarihi bir nekropol çıktı. Petrol bulunmuş kadar sevindiğimi söyledim. Merkezde tarihi bir nekropol bizim için büyük bir şans dedik. O nekropolle birlikte çalışmalara ara verdik, kazı çalışmalara başladı. Biz görevden ayrıldıktan sonra gelen CHP'li yönetim, yok üniversite mi yok hastane mi yapalım mı dedi ve 5 sene geçti. Bir şey yapmadınız, biz gelir gelmez burayı Antalya'ya kazandırdık. Esnafı buraya yeniden taşıyacağız. Siz esnafı sarı zarflarla sokağa attınız. Biz vicdanlı insanlarız. Esnafın imdadına biz yetiştik" açıklamasında bulundu.

MİRASYEDİ GİBİ HARCAMIYORUZ

Belediyenin sürekli gayrimenkul satışı yaptığının doğru olmadığını söyleyen Türel, "Mirasyedi gibi harcamıyoruz. Proje ürettikten sonra satıyoruz. Doğu Garajı bizim ürettiğimiz bir projedir. Bu proje bizden önceki 5 senede bizim ürettiğimiz proje diye durduruldu. Antalya'nın 5 senesini kaybettirdiler. Bir çivi bile çakmadılar. Yine çivilerini biz çaktık. Biz üreten belediyeyiz. Burada proje yoktu. Biz ürettik, gayrimenkulleri gelir oluşturmak için satıyoruz. Keşke her belediye böyle proje üretse de gelir elde etse. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik performansı destan yazıyor, borç her belediyede olur. İller Bankası'ndan borç alıyorum ama proje karşılığında. İller Bankası, faizi en düşük bankadır. Proje üretirseniz kredi alabilirsiniz. İller Bankası'na en borçlu belediyeler arasında 5'inci sıradaymışız, keşke İller Bankası'ndan kredi kullanan birinci belediye olsaydık. İller Bankası proje ürettiği için kredi veriyor. İller Bankası'ndan kredi alabilmek marifettir" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön