24 / 04 / 2024

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı!

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi kaba inşaatını tamamladığı Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde de kaplama işlemlerine başladı. 




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’ya yeni çekim merkezleri kazandırmayı sürdürüyor. Bu amaçla da  ‘Güneş Doğudan Yükseliyor’ sloganıyla başlattığı Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi hız kesmeden devam ediyor. Projenin kalbi niteliği taşıyan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, bina kaplama işlemeleri de başladı. Ali Çetinkaya Caddesi düzenlemesinde ise bölgedeki binaların yüzde 90’ı boyandı. Betonu döküm işlemleri devam eden yürüyüş yolları ardından doğal taşla kaplanmış olacak. 14 modülden oluşan yürüyüş yolları üzerindeki lineer gölgelik alanlarının montajı da yapılıyor.

‘ANTALYA’NIN EN DEĞERLİ KÖŞESİ OLACAK’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘Antalya’nın en değerli köşesinden biri haline gelecek’ dediği Ali Çetinkaya Caddesi, proje tamamlandıktan sonra kentin yeni çekim merkezi olacak. Dünyanın ilk müze konsepti ile tasarlanan cadde boyunca 7 sergi küpü bulunacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerden bir kısmı burada sergilenmiş olacak. 3 bin 500 metrekare yeşil alanın yer alacağı projede 2 süs havuzu yapılacak. Proje tamamlandığında Ali Çetinkaya, görsel güzellik katan bina cepheleri, modern kaldırımları, rengarenk gölgelikleri, kent mobilyaları, aydınlatması ile Antalya’ya gelenlerin görmeden gidemeyeceği bir yer haline gelecek.

‘GÜNEŞ DOĞUDAN YÜKSELECEK’

Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi 3 etap halinde tamamlanacak. Birinci etapta Ali Çetinkaya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi Yapımı, ikinci etapta Doğu Garajı ve Kültür Merkezi Yapımı, üçüncü etapta da Nekropol Alanı düzenlemesi yapılacak. Projelerin tamamlanmasıyla Doğu Garajı ve çevresi yepyeni bir kimliğe kavuşacak, turistlerin görmeden gidemeyeceği bir çekim merkezi olacak.


Geri Dön