26 / 04 / 2024

Doğu Karadeniz'de imar barışı atağı!

 Doğu Karadeniz'de imar barışı atağı!

İmar Barışı uygulaması Türkiye genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Doğu Karadeniz'de özellikle yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan kaçak yapıların sahiplerini harekete geçirdi.



Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İmar Barışı için Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar harekete geçti.  İmar Barışı'na, 2 hafta önce Rize'de meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen, dere yatağına inşa edilen 7 katlı binanın sahibi de başvurdu.

'İmar Barışı' uygulaması için Doğu Karadeniz Bölgesi'nde başvurular sürüyor. Bölgede Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'de, İmar Barışı'na başvuru sayısı 70 bine ulaştı. Başvuruların çoğunluğunu yaylalar, dere yatakları üzeri ya da kenarlarındaki kaçak yapılar oluşturuyor. 

Rize'de meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen dere yatağına inşa edilen 7 katlı binanın sahibi de ' İmar Barışı'na başvuranlar arasında yer aldı. Doğal ve Tarihî Değerleri Koruma Derneği Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Dr. Coşkun Erüz, "İş çığrından çıktı. Burada kamu yararı kesinlikle söz konusu değil. Kıyıları, yaylaları bu şekilde bozan, tahrip eden insanlara bu hakkı veriyor olmak, hukuki adıyla İmar Barışı fakat toplumsal barış değil" dedi.


Geri Dön