28 / 03 / 2024

Doğu Karadeniz'in 2. en uzun tüneli Eğribel'e yapılacak!

Doğu Karadeniz'in 2. en uzun tüneli Eğribel'e yapılacak!

Giresun’u İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan ve tamamlandığında Ovit Tüneli'nden sonra Doğu Karadeniz Bölgesi'nin 2. en uzun tüneli olacak olan Eğribel Tüneli için 14 Nisan tarihinde ihaleye çıkılacağı belirtildi...




Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Karayolu’nun iyileştirilme çalışmaları kapsamında Eğribel Tüneli ve bağlantılı yollar dahil 5 bin 950 metrelik tünelin ihale kararının çıktığı kaydedildi. Giresun’da kış mevsiminin başlamasıyla birlikte bahara kadar Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerine ulaşımın güçlükle sağlandığını belirten şoför esnaflarından İsmail Usta “Eğribel yılın 5- 6 ayı ulaşımda çile çektiren bir geçittir. Kış mevsiminde ulaşım imkansız hale geliyor. Bırakın normal sürücüleri bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımızda dolmuşlarda çile çekiyor. Giresun'a bağlı olan Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçeleri 5-6 ay boyunca illerine gidip gelemiyor. Zorunlu oldukları idari işlerinin dışında zaten gelip gidenleri de görme mümkün değildir. Bu yüzden Eğribel'e tünel yapılması önemli bir ihtiyacı giderecektir” dedi.


Eğribel Tüneli yapım ihalesinin 14 Nisan'da yapılacağını belirten AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın ise “Giresun’un mega projelerinden biri daha hayata geçmesi için son aşamaya gelindi. Uzun yıllardır ilimiz gündeminde yer alan Eğribel Tüneli için 14 nisanda yapım ihalesi yapılıyor. Bu ihaleye yeterliliği bulunan 6 firma teklif sunmaya davet edilecek. Bu ihaleyle birlikte sadece Eğribel Tüneli değil, Dereli-Şebinkarahisar, Sivas Suşehri bağlantı yolları dahildir. İhale yapılıp sözleşme imzalandıktan 15 gün içerisinde yer teslimi yapılıp işe başlanacaktır.Ayrıca iş bitimi yer tesliminden bin 215 gündür” diye konuştu.



Ordu Yorum


Geri Dön