26 / 04 / 2024

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Han el Ahmer köyünün yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erteleme kararının kısa süreli olduğunu söyleyen Netanyahu, bölgenin bir süre sonra tahliye edileceğini açıkladı.



İsrail güçleri tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün Han el Ahmer köyünde yıkım çalışmaları ertelendi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Han el Ahmer köyünün yıkımına ilişkin ‘erteleme’ kararının kısa süreli olduğunu bölgenin tahliye edileceğini belirtti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in katılımıyla düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. 

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

Netanyahu, “Han el Ahmer tahliye edilecek. Bu mahkemenin kararı ve bu karar yerine getirilecek. Bölgenin boşaltılması kararını uzun süreli geciktirme gibi bir niyetim yok” açıklamasında bulundu. 

Erteleme kararının sadece ‘birkaç’ hafta olduğunu söyleyen Netanyahu, açıklamasında İsrail Yüksek Mahkemesi, mayıs ayında Han el Ahmer bölgesinde yaklaşık 190 Filistinlinin yaşadığı derme çatma barakalar ile bölgedeki başka yerlerden gelen 170 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yıkılmasına karar verildiğini söyledi.
 


Geri Dön