25 / 04 / 2024

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı yıktı!

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait yapım aşamasında olan bir binayı "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait yapım aşamasında olan bir binayı "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Doğu Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Şuafat Mülteci Kampı'nda bulunan Filistinli Adnan Hoşiya'ya ait inşa halindeki 2 katlı ev, İsrail'e bağlı belediye ekiplerince yıkıldı.

İsrail polisleri, yıkım öncesi bölgeyi kordon altına alıp evin çevresine kimseyi yaklaştırmazken, belediyeye bağlı ekipler buldozerlerle evin yıkımını gerçekleştirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Abdullah El-Havarani Araştırma ve Belgelendirme Merkezi'ne göre, İsrail makamları 2018 yılında işgal altında olan Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ile çeşitli amaçlarla kullanılan tesisin yıkımını tamamladı.

İşgal altında yer alan Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidi altında.

İsrail'e bağlı belediyenin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığının altını çizen Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtti.

İsrail belediyesi çoğu zaman yıkım masraflarını da evi yıkılan kişilerden tahsil ediyor. Filistinli kaynaklar 1967 yılından beri Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını ifade ediyor.


Geri Dön