25 / 04 / 2024

filistin yıkım

filistin yıkım

İşgal altında bulunan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinlilerin bazı ev ve ahırlar, "ruhsatsız" olması nedeniyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı.

Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail'in yıkımlarını BM'li yetkililere şikayet etti!

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, "İsrail'in Filistinlilere ait olan yapıları sistematik bir yıkıma tabi tutmasını" BM yetkililerine ve Güvenlik Konseyi (BMGK) Başkanlığına şikayet etti. 

İsrail'in yıkımları Filistinli ailelerin zorunluluktan mesken tuttuğu mağaralara ulaştı!

İşgal altında olan Batı Şeria'nın Cenin kentinde yer alan köylerinde ev inşa etmeleri İsrail makamları tarafından engellenen Filistinli Ahmed Amarne ve ailesi, kaldıkları mağaranın Tel Aviv yönetimi tarafından yıkılması tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İsrail koronavirüse rağmen Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor!

İsrail'in tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yıkım faaliyetlerini hızlandırdığı belirtildi.

İsrail 2019'da Filistinlilere ait 521 evi yıktı!

İşgalci İsrail ekipleri geçtiğimiz yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 521 evi "ruhsatsız" olduğubu iddia ederek yıktı.

İsrail güçleri Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail mahkemesi, Yahudiler'den Filistinli ailenin evini boşaltmasını istedi!

İsrail mahkemesi, Yahudi yerleşimcilerin 14 yıldır ellerinde olan, Filistinli aileye ait evi tahliye etmelerini istedi.

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" belirtildi.

İsrail, Batı Şeria'yı ilhak edebilir!

ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, İsrail’in Filistin’in Batı Şeria bölümünü kısmen ilhak etme hakkına sahip olduğunu açıkladı.

Türkiye'den İsrail'in yasa dışı yerleşim yerlerine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Kudüs'te, İsrail'in son olarak 800'den fazla ilave konut inşasına izin vermekle Filistin halkının haklarını gasbetmeye devam ettiğini ifade etti.

İsrail güçleri Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İşgalci İsrail güçleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'da Filistinli aileye ait bir evi 'ruhsatsız' olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait iki evi "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail askerleri Filistinliler'in evlerini yıkıyor!

İşgalci İsrail askerleri, Filistinli tutuklu Arafat İrfaiyye'nin Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil kentinde bulunan evini yıktı.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait yapım aşamasında olan bir binayı "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

İsrail'den Kudüs'teki Filistinli bedevilerin evleri için yıkım kararı!

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in Kudüs'teki Filistinli bedevilere ait olan evler için aldığı yıkım kararını "ırkçılığın en çirkin tezahürü" olarak belirtildi.

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail tarafından gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınlarından, yıkım faaliyetlerine, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmalarından, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koymasını değerlendirdi.

Ankara-Ankara projesinin yıkım kararı iptali için temyiz başvurusu yapıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara Ankara projesinin yıkım kararının iptali için Danıştay nezdinde yapılan temyiz başvurusu yaptı...

Gezi Parkı'nın yıkımı tepkiye neden oldu!

Taksim'de yer alan Gezi Parkı'nın yıkımı engellemek isteyenler tarafından protesto edildi...

İnönü Stadı'nın temsili yıkımı 2 Haziran saat 19.03'te yapılacak!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü stadı olan İnönü Stadı, 27 Kasım 19947'den beri hizmet veriyor. Stadın temsili yıkımı 2 Haziran Pazar günü saat 19.03'te gerçekleşecek...

Üsküdar'daki çeşmenin yıkım talimatına İBB karşı çıktı!

Üsküdar Çengelköy'deki çeşmelerin yıkım talimatını veren Üsküdar Belediyesi'nin ayıbına İBB son verdi

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz yıkım kararı ile ilgili açıklama!

Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım Turizm A.Ş. Zeytinburnu'nda inşa ettiği 3 bloklu projesi OnaltıDokuz'un basında çıkan yıkım kararına ilişkin açıklamada bulundu...

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

filistin yıkım Haberi

filistin yıkım

Filistinli aktivist gazeteci Faris Kaabne, İsrail askerlerinin Ramallah’a bağlı Tayyibe'nin kırsalında bulunan bedevi topluluğuna baskın yaptıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; askerlerin köydeki 6 ev ile hayvan barınaklarının yıkıldığını söyleyen Kaabne, 15 kişiden meydana gelen bedevi ailelerin evsiz kaldığını söyledi. 

Filistinli kaynaklar tarafından açıklanan verilere göre; İsrail makamları geçtiğimiz sene işgal altında bulunan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilerin sahibi olduğu 500'den fazla ev ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdi.

Filistin ile İsrail yönetimince 1995 yılında imza atılan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında Batı Şeria; A, B ve C bölgelerinden oluşuyordu.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olması nedeniyle çoğunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni yapı veya genişletme çalışması yapılmasına geçit vermiyor.

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam...