23 / 04 / 2024

Türkiye'den İsrail'in yasa dışı yerleşim yerlerine tepki!

Türkiye'den İsrail'in yasa dışı yerleşim yerlerine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Kudüs'te, İsrail'in son olarak 800'den fazla ilave konut inşasına izin vermekle Filistin halkının haklarını gasbetmeye devam ettiğini ifade etti.



Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altına alığı Filistin topraklarında yapılan yasa dışı yerleşim faaliyetlerini mübarek ramazan ayında da devam etmesinin insanlık dışı yüzünün yeni bir tezahürü olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "İsrail son olarak Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanıdığımız Doğu Kudüs'te 800'den fazla ilave konutinşasına izin vermekle Filistin halkının haklarını gasbetmeyi sürdürmüştür." ifadedelerini kullandı.

Temel insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail'in, Kudüs'ün statüsünü aşındırmayı ve iki devletli çözüm vizyonunu tahrip etmeyi planlayan kararlarına dur deme vaktinin artık geldiğin altı çizilen açıklamada, "Filistin'de tarihin yeniden yazılmasını, adaletin ekonomik çıkarlara değişilmesini, haysiyet ve meşruiyetin gözardı edilmesini asla kabul etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye'nin Filistinli kardeşlerine ve Filistin'in haklı davasına desteğini daima devam edeceği kaydedildi.


Geri Dön