26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Kaçak ve salaş yapıları Türkiye'den kazıyacağız!

Erdoğan Bayraktar: Kaçak ve salaş yapıları Türkiye'den kazıyacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmada “ Depreme dayanıksız kaçak ve salaş yapıları Türkiye’den kazıyacağız. Dünyada müteahhitlik, iş alma ve iş kapasitesi bakımından Çin’den sonra ikinci sıradayız” dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB) ile birlikte organize edilen Emlakta Yeni Vizyon başlıklı toplantıya katıldı. Bakan Erdoğan Bayraktar burada yaptığı konuşmada TBMM’ye getirilecek Kanun Taslağının, detaylarının önümüzde ki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.


İŞ ALMA VE İŞ KAPASİTESİ BAKIMINDAN ÇİN’DEN SONRA İKİNCİ SIRADAYIZ


Küresel inşaat sektörünün büyüklüğünün 2020 yılına kadar, % 67 artarak, 12 trilyon dolara çıkacağını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, “ Depreme dayanıksız kaçak ve salaş yapıları Türkiye’den kazıyacağız. Bugün dünyada müteahhitlik, iş alma ve iş kapasitesi bakımından Çin’den sonra ikinci sıradayız” dedi.


Türkiye’nin dünyada; bundan sonra oyun kurucu olacağını vurgulaya Bakan Bayraktar,” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi işlemlerini basitleştirdik. Böylece, Belediyelere de büyük kolaylık sağladık.  Gelişen ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik yaptık” açıklamasında bulundu.


Yapı ruhsat sürecinin 5 iş gününe indirilmesi ve teknik müşavirlik kuruluşlarına yetki ve sorumluluk verilmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade eden Bakan Erdoğan Bayraktar, “Ayrıca; yetkili idarelerce iki ay içinde ruhsat verilmemesi durumunda ve Bakanlığımıza Valilik kanalıyla müracaat yapılması halinde, re ’sen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni verilebilmesini sağladık “ dedi.


Ülke genelinde 9.269 enerji kimlik belgesi uzmanı yetiştirdiklerini belirten Bayraktar, “Merkezi ısıtma sistemli binalarda okuma ve gider paylaşım belgesi düzenlemek üzere 54 firma yetkilendirilmesini sağladık” ifadelerini kullandı.


Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti:


“İnşaat ve taahhüt işlerinde güven ve kaliteyi arttırıyoruz. Yapı ruhsatına tabi yapım işi üstlenen inşaat ve tesisat müteahhitleri ile yapı ustalarının kayıt ve denetiminin sağlanmasını hedefledik. Bu gayeyle Yapı Müteahhitliği Bilgi Sistemi (YAMBİS)’ni hayata geçirdik. Sistemde; Yapı müteahhitlerine Yetki Belgesi Numarası ve Yapı ustalarına  “Geçici Ustalık Yetki Belgesi” vererek, sektörü elektronik ortamda kayıt ve takip altına aldık.”



Geri Dön