27 / 04 / 2024

İsrail güçleri Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İşgalci İsrail güçleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'da Filistinli aileye ait bir evi 'ruhsatsız' olduğu nedeniyle yıktı.



İsrail güçleri, El-Halil kenti yakınlarındaki Derat köyüne, Filistinli Cibril Muhammed el-Adra'ya ait evi yıkmak için iş makinaları tarafından baskın gerçekleştirdi.

Yıkıma neden olan evin Oslo Anlaşması'na göre "C" bölgesi içinde kaldığı ve "ruhsatsız" olduğu belirtildi. İsrail makamları 2018 yılında işgal altında olan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerini yıktı.

Filistin ile İsrail yönetiimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

Yıkım nedeninin söz konusu evin Oslo Anlaşması'na göre "C" bölgesi içinde kaldığı ve "ruhsatsız" olduğu ifade edildi. Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen yıl işgal altında bulunan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerini yıktı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu nedeniyle çoğunlukla "C" bölgesinde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.


Geri Dön