18 / 04 / 2024

İsrail, Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail, Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina bölgesinde Filistinlilere ait bir evi “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle yıktı.



İşgalci İsrail güçleri işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina bölgesinde Filistinlilere ait bir evi “ruhsatsız” olduğu nedeniyle yıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistinli ev sahibi Hamza El-Mağribi, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Beyt Hanina bölgesinin El-Matar mahallesinde bulunan evinin 120 metrekare olduğunu ve İsrail'in yıkımdan önce evi kuşattığını belirtti.

Mağribi, evde başka bir Filistinli ailenin oturduğunu ve ev sakinlerinden birinin engelli olduğunu belirterek,  İsrail güçlerinin aileyi çıkardıktan sonra evi yıktığını açıkladı.

Evi 5 yıl önce yaptıklarını İsrail Belediyesi'nin kendisine çok ağır mali ceza verdiğini belirten Mağribi, tüm girişimlerine rağmen belediyenin ruhsat vermediğini açıkladı.

Mağribi, evinin yıkılmasının ardında İsrail’in kentteki Filistinlilere yönelik başlattığı “saldırının” bir parçası olduğunu vurguladı.

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Abdullah El-Havarani Araştırma ve Belgelendirme Merkezi’ne göre, İsrail makamları, 2018 yılında işgal altında bulunan Doğu Kudüs ile Batı Şeria’da Filistinlilere ait 538 ev ile çeşitli amaçlarla kullanılan tesisin yıkımını gerçekleştirdi.

Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkmakla tehdit etti.

İsrail'e bağlı belediyenin hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını belirten Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu ifade etti.
 


Geri Dön