19 / 04 / 2024

İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir binayı yıktı!

İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir binayı yıktı!

Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait olan 3 katlı binayı yıktı.



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait olan 3 katlı binayı "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

Bina sahibi Vail et-Tahhan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, ailesi ve kardeşlerinin ailelerinden meydana gelen 25 kişinin yaşadığı Doğu Kudüs’ün Silvan Mahallesi'ndeki 3 katlı binayı yıktığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tahhan, 1993 yılında  inşa ettikleri bina için bugüne kadar defalarca ceza ödediklerini, mühendisler ile avukatlar aracılığıyla ruhsat almaya çalıştıklarını ancak hiçbir sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

Evlerinden birkaç parça eşyayı ancak alabildiklerini dile getiren Tahhan, evsiz oldukları için enkazın üzerine kuracakları çadırlarda kalacaklarını belirtti.

- İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakın kısmını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) raporuna göre, İsrail makamları 2020 yılının başından bu yana Doğu Kudüs’te 90 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. Buna göre toplamda yüzü aşkın Filistinli de evsiz kaldı.

İsrail'e bağlı belediyenin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirten Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu söylüyor.

İsrail belediyesi çoğu zaman yıkım masraflarını da evleri yıkılan kişilerden tahsil ediyor.

Filistinli kaynaklar 1967 yılından bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını belirtiyor.


Geri Dön