27 / 04 / 2024

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" belirtildi.



Bangladeş Dışişleri Bakanlığınca, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" bildirildi.

Bakanlık'ın yaptığı yazılı açıklamada, "Bangladeş, İsrail işgal güçlerinin Sur Bahir bölgesinde bulunan Vadi El-Hummus Mahallesi'ndeki evleri yıkmasını güçlü şekilde kınamaktadır." ifadesi yer aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail'in, Filistin halkının meşru haklarına ve iki devletli çözüm temelli barış sürecine zarar verdiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı;

"Konuya ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi ve Dışişleri Bakanları Konseyinin kararlarını destekliyor ve uluslararası toplumdan işgalci güç İsrail'e bu tür yasa dışı davranışlarından vazgeçmesi için çağrıda bulunulmasını talep ediyoruz." 

Yapılan açıklamada, İsrail devletinin bu eylemiyle bölgedeki barış çabalarına zarar verdiği bildirilerek, Bangladeş halkının Filistin halkıyla dayanışma ve birlik içinde olduğu belirtildi.

- İsrail Mahkemesi Filistinlilerin itirazını reddetti

Geçen ay Doğu Kudüs'teki Sur Bahir bölgesindeki yapıların, Ayrım Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı sebebiyle "güvenlik tehlikesi oluşturduğu" iddia edilerek yıkılmasına karar verilmiş ve mülk sahiplerine 18 Haziran tarihine kadar süre tanınmıştı.

Bunun üzerine Filistinliler, bazıları inşa halinde olan 10 binaya yönelik yıkım kararının durdurulması için İsrail Yüksek Mahkemesine başvurmuş ancak mahkeme pazar günü başvuruyu reddetti.

Uzmanlar, İsrail mahkemesinin kararının Filistin'in diğer bölgelerinde de birçok evin yıkılmasına neden olabileceği uyarısını yapıyor.
 


Geri Dön