26 / 04 / 2024

İsrail koronavirüse rağmen Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor!

İsrail koronavirüse rağmen Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor!

İsrail'in tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yıkım faaliyetlerini hızlandırdığı belirtildi.



İsrail'in tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yıkım faaliyetlerini hızlandırdığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrailli insan hakları kuruluşu "B'Tselem" tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail bu senenin  ilk 5 ayında Batı Şeria'da 30 konut yıkarken, sadece Haziran'da Filistinlilere ait 63 ev ve yapıyı yıktı.

Raporda koronavirüs salgınına rağmen İsrail yönetiminin ev yıkma faaliyetlerini hızlandırdığı belirtilerek, konutları yıkılan 84'ü çocuk 151 Filistinlinin sokakta kaldığı belirtildi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te de Haziran ayında Filistinlilere ait 13 ev yıkan İsrail yönetimi, bu yıkımla 31'i çocuk toplam 51 kişiyi evsiz bıraktı.

İsrail yönetimi, Nisan'da koronavirüs döneminde ev yıkım faaliyetlerini durduracağı konusunda BM nezdinde taahhütte bulunmuştu fakat bu sözünü tutmadı.

 

İsrail belediyesi, Doğu Kudüs'te 30 Filistinliye yıkım tebligatı gönderdi!


Geri Dön