27 / 04 / 2024

Konut kredisi kullanımı koronavirüse rağmen arttı!

Konut kredisi kullanımı koronavirüse rağmen arttı!

Konut kredisi kullanımı faizlerdeki indirim ile coronavirüs salgınına rağmen yükselmeye devam ediyor. Kredili konut satışları bir önceki ay yüzde 24 artış gösterdi.



Konut kredisi faizleri Mart ayında bazı bankalardaki kısım yükselişin durdurarak mayıs ayında yeniden düşüş yönünde hareketini hızlandırdı. Buna bağlı olarak konut alımlarındaki kredi kullanım oranları yükselmeye devam ediyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; kamu bankalarından başlayan indirimin halen özel bankaların da takip etmesi ile son yılların en düşük seviyelerinde gerileyen konut kredisi faiz oranları salgın ve karantina döneminde de satışların hızlanmasında etkili oldu.

Türkiye genelinde 2020 Mayıs ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 artış göstererek 18 bn 483 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 36,3 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 2.570 konut satışı ve yüzde 13,9 pay ile ilk sırayı aldı. İpotekli konut satışının en az olduğu 2 konut ile Ardahan oldu.

Kredili ev satışına, faiz dopingi!

Konut satışlarında düşük faiz etkisini gösteriyor!

Talep artışı konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?


Geri Dön