27 / 04 / 2024

Osmangazi'de kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Osmangazi'de kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor!

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin kaçak yapıyla mücadelesi hız kesmeden sürüyor. Bağlarbaşı Mahallesi'nde kaçak olduğu belirlenen ve hakkında yıkım kararı çıkan tek katlı bina, belediye ekipleri tarafından yıkılarak yerle bir edildi...




Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin kaçak yapıyla mücadelesi hız kesmeden sürüyor. Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, vatandaşlar tarafından ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı tespit edilen evler, hukuki ve yasal sürecin tamamlanmasının ardından yıkılmaya devam ediyor. İlçede çarpık ve kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyen ve bu güne kadar kaçak yapıyla aralıksız mücadele eden Osmangazi belediyesi ekipleri, Bağlarbaşı Mahallesindeki tek katlı bir evi yıkarak yerle bir etti.
Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yıkımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Tek katlı ve henüz yeni inşa edilmiş olan tek katlı binayı yerle bir eden belediye yetkililer, vatandaşları uyardı. Osmangazi'de kaçak yapıya asla müsaade edilmediğini, vatandaşların ruhsatsız, kaçak bina yaparak mağdur olmamalarını isteyen yetkililer, şunları ifade etti: "Osmangazi sınırları içerisinde, ayrım gözetmeksizin kaçak olduğu tespit edilen binalar, gerekli yasal işlemlerin ardından mutlaka yıkılıyor. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Yıkım sonucu mağduriyetlerin artık olmamasını diliyoruz."

Ayrıntılı Haber

Geri Dön