25 / 04 / 2024

Doğu Marmara'daki teknokentlerin kapasiteleri geliştirilecek!

Doğu Marmara'daki teknokentlerin kapasiteleri geliştirilecek!

Doğu Marmara'daki teknokentlerin kapasiteleri geliştirilmesi planlanıyor. MARKA ile TÜBİTAK MARTEK arasında Doğu Marmara'd yer alan teknopark ve de teknokentlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik işbirliği prototokolü imzalandı.



Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) arasında Doğu Marmara'daki teknopark ve teknokentlerdeki firma kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.


MARKA'da düzenlenen imza töreninde konuşan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, ajans olarak bölgelerindeki teknopark ve teknokentlerle işbirliği içinde olduklarını belirterek, bölgede iş kuracaklara da girişimcilik eğitimleriyle destek olduklarını söyledi.


Şu ana kadar 8 bin kişiye girişimcilik desteği verdiğini ifade eden Akbulut, verilen eğitimleri MARTEK'le üst seviyeye çıkarmak istediklerini kaydetti.


Akbulut, gelecek dönemde teknogirişimcilerin eğitimlerini MARTEK ile organize edeceklerini dile getirerek, "MARTEK, eğitim kampının ilkini daha önce yapmıştı. Şimdi 2. kamptan itibaren bu işi beraber yapacağız. Bugünkü işbirliği çerçevesinde bölgedeki teknopark ve teknokent firmalarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitimleri organize edeceğiz" diye konuştu.


- "En başarılı 5 projeye 25'er bin lira ödül verilecek"


Girişimcilik kampı başvurularının internet ortamında başladığını vurgulayan Akbulut, 30 kişilik bir kapasitenin olduğunu ve kampın son derece yoğun geçeceğini bildirdi.


Akbulut, başvurular arasındaki kaliteli proje önerilerinin komiteler tarafından değerlendirilerek kampa alınacağını belirterek, eğitimler sonunda en başarılı 5 projeye 25'er bin lira ödül verileceğini söyledi.


MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek de 2016 Dünya Teknokentler Zirvesi'nin Türkiye'de yapılmasını öngördüklerini ifade ederek, kampın üniversite 3'üncü ve 4'üncü sınıf, yüksek lisans ile doktora öğrencilerine açık olduğunu kaydetti.


Konuşmaların ardından Akbulut ve Çömlek arasında işbirliği protokolü imzalandı.


AA


Geri Dön