25 / 04 / 2024

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.




CHP Giresun Milletvekili  Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi.  Bektaşoğlu “Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik olarak açıklanan yatırım ve teşvik paketinin benzeri  Karadeniz için de açıklanmalı”dedi

Bektaşoğlu şöyle konuştu: Türkiye’nin en yoksul bölgeleri arasında Doğu Karadeniz’in de bulunduğunu açıklayan Bülent Bektaşoğlu hükümetten bölge için yatır ve teşvik paketi açıklanmasını istedi. Bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik olduğunu iddia eden Bektaşoğlu  “mahrumiyet bölgesi, Giresun’un bir milletvekili olarak doğu ve güneydoğu için açıklanan paketin bir benzerini biz de istiyoruz” dedi.


Liman neden çalıştırılmıyor?


Bektaşoğlu şöyle devam etti:


Başbakan yatırım teşvik paketini açıklarken biz de 14 yıldır karayolları ağında olduğu halde yapılamayan Çanakçı, Dereli, Güce, Batlama yolunu; 50 yıldır açılamayan Eğribel Tüneli’ni , 14 yıldır atıl durumda tutulan, bütün faaliyetleri durdurulan Giresun Limanı’nı, 3 bin kişiye istihdam sağlayan kapanmış,  Seka’yı, Fiskobirlik’i, Adel’i, Köykobir’i hatırladık. 46 milyon lira bütçeyle 533 köye hizmet yapan özel idareyi, alt yapı hizmetleriyle boğuşan belediyelerimizi, balıkçı barınaklarını, karanlıktaki yaylaları hatırladık. Yok edilen tarım ve hayvancılığı, tek geçim kaynağımız olan ve yerlerde sürülen, uluslar arası firmalara peşkeş çekilen fındığımızı hatırladık. 32 bin kayıtsız işsizimizi, kredi, borç, icra kıskacındaki esnafımızı, kapanan beldelerimizi, 14 yılda göç verdiğimiz 120 bin nüfusumuzu, AKP’nin köyleştirdiği Giresun’u hatırladık.


Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Atatürk’ün yanında bağımsızlık ve cumhuriyet için yer alan kan ve can veren Osman Ağa ve gönüllü alay kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehit olan yüzlerce Giresunlu gençleri hatırladık.


Aynı hassasiyetin ülkemizin bütünü, yöremiz ve ilimiz için de gösterilmesi; kaynakların, bütçe imkanlarının, hizmetlerin eşit ve adil şekilde dağıtılması gerekir. Sayın Başbakanı ve hükümetini Karadeniz illeri içinde ayrı ve özel bir yatırım ve teşvik paketi açıklamaya davet ediyoruz.




Anayurt


Geri Dön