20 / 04 / 2024

Teşvik Paketi Karadeniz

Teşvik Paketi Karadeniz

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Süper Teşvik Paketi'nde 10 yıl vergi yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Süper Teşvik Paketi hakkında bilgi verdi. Ağbal, paketin yatırımcı odaklı geliştirildiğini ifade ederken "Teşvik belgesi aldığınız zaman 10 yıl süre ile normal bildiğimiz yatırım katkı oranı dışında hiç bir şekilde vergi almayacağız" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi ivme kazandıracak mı?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına ve gelişmesine pozitif bir ivme kazandıracak mı?

Doğu ve Güneydoğu'ya teşvik paketi olumlu karşılandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik olarak açıkladığı teşvik paketi, bölgedeki iş ve ekonomi çevreleri tarafından çok olumlu karşılandı.

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.

Şeref Fayat'tan Diyarbakır teşvik paketi değerlendirmesi!

Başbakan Binalı Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı yatırım teşvik paketini değerlendiren TGSD Başkanı Şeref Fayat: "Yeni yatırım için engeller kalktı; istihdam, arsa ve bina desteği ile zincirin tüm halkaları tamamlandı" dedi.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

Teşvik Paketi Karadeniz Haberi

Teşvik Paketi Karadeniz


CHP Giresun Milletvekili  Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi.  Bektaşoğlu “Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik olarak açıklanan yatırım ve teşvik paketinin benzeri  Karadeniz için de açıklanmalı”dedi

Bektaşoğlu şöyle konuştu: Türkiye’nin en yoksul bölgeleri arasında Doğu Karadeniz’in de bulunduğunu açıklayan Bülent Bektaşoğlu hükümetten bölge için yatır ve teşvik paketi açıklanmasını istedi. Bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik olduğunu iddia eden Bektaşoğlu  “mahrumiyet bölgesi, Giresun’un bir milletvekili olarak doğu ve güneydoğu için açıklanan paketin bir benzerini biz de istiyoruz” dedi.


Liman neden çalıştırılmıyor?


Bektaşoğlu şöyle devam etti:


Başbakan yatırım teşvik paketini açıklarken biz de 14 yıldır karayolları ağında olduğu halde yapılamayan Çanakçı, Dereli, Güce, Batlama...